Categorie├źn

Service

Burgemeester niet te missen in de media

Burgemeester niet te missen in de media
Nieuws

Burgemeester niet te missen in de media

  • Redactie
  • 28-05-2022
  • Nieuws
VLAARDINGEN - Of hij gewoon veel gevraagd wordt of nou eenmaal een neusje (of medewerker) heeft voor pr-momentjes is niet helemaal duidelijk. Burgemeester Bert Wijbenga is echter regelmatig te zien en te horen op radio en tv, en dan niet alleen de lokale omroep maar ook bij de NPO en de commerciële omroepen. De ene keer omdat Feyenoord speelt en de andere keer voor weer wat anders. Wijbenga praat er graag over.

Gisteren werd burgemeester Wijbenga nog ondervraagd bij omroep WNL in het radioprogramma In de Kantine over de stroom vluchtelingen uit Oekraïne. Daarbij vertelde hij dat er plannen zijn om op korte termijn 1000 plekken te creëren in Vlaardingen...en verontschuldigde zich ook voor de woningnood die er nu is waarbij weer anderen moeten wachten op een huis.

Af en toe maakt Wijbenga wel een uitglijder die niet overal even goed wordt ontvangen. Zo vertelde hij vorige week bij de opening van de nieuwe scoutingcentra aan de rand van de Broekpolder dat dit ook wel wat te danken was aan zijn vrouw Cora van Nieuwenhuizen, voormalig minster van Infrastructuur en Waterstaat; immers, dankzij haar inspanningen voor het Blankenburgtracé, tunnel en zesbaanssnelweg, moest de scouting verhuizen maar wel naar een nieuw mooi onderkomen, aldus Wijbenga. Cora van Nieuwenhuizen kreeg echter feitelijk het dossier van haar voorgangster Melanie Schultz van Haegen doorgeschoven en die had het eigenlijke (voor)werk al gedaan. En of je dan trots moet terugkijken op het omvormen van veel groen naar veel asfalt?