Categorieën

Service

CDA: ‘Spoedeisende hulp moet dag en nacht open’

CDA: ‘Spoedeisende hulp moet dag en nacht open’
Politiek

CDA: ‘Spoedeisende hulp moet dag en nacht open’

  • Ingezonden mededeling
  • 14-02-2022
  • Politiek
CDA: ‘Spoedeisende hulp moet dag en nacht open’

3-jarige Lily geeft eerste exemplaar CDA-verkiezingsprogramma aan Jan Anderson

VLAARDINGEN – Dat CDA de partij voor jong en oud is, lieten Jan Anderson en de driejarige Lily van Meel zien. Samen met Jacky Silos, nummer 2 op de CDA-lijst, gaf zij het eerste exemplaar van het CDA-verkiezingsprogramma 2022 aan de lijstduwer van het CDA. Dat gebeurde vanmiddag tijdens een bijeenkomst in ’t Hof/Oranjepark. Daar begon het CDA Vlaardingen de verkiezingscampagne. 

Het CDA-programma heeft drie kernpunten: Wonen voor iedereen, Zorg dichtbij en Samen verantwoordelijk. Wethouder Jacky Silos: ,,Dat de kraamkliniek van het Sint Franciscus in Schiedam moet blijven, is voor het CDA zonneklaar. En de avondsluiting van de spoedeisende hulp is onverteerbaar. Daar maken we werk van, want zwangeren en patiënten mogen voor medische hulp niet afhankelijk zijn van files op de A20!'' Als wethouder zet Jacky zich ook in voor een betere jeugdzorg, zonder wachtlijst. 

Dat het CDA Lily en Jan bij de start van de campagne betrok, is geen toeval. Roel Veugelers, derde op de kandidatenlijst: ,,Vlaardingse ouders willen graag dat hun kinderen hier kunnen blijven wonen. Dat willen wij ook; Vlaardingen is een stad voor jong en oud. Door de huidige huizenprijzen kunnen ouderen die kleiner en makkelijker willen wonen nergens terecht. Wij willen dat veranderen, bijvoorbeeld door van bedrijventerreinen aantrekkelijke woonbuurten te maken met betaalbare woningen. Doorstroming maakt dat er woningen beschikbaar komen voor mensen met een middeninkomen of een hoger inkomen. En die maken weer ruimte voor jonge Vlaardingers.'' 

Het CDA gelooft in een stad die de Vlaardingers samen maken. Jacky Silos: ,,In onze stad zijn veel vrijwilligers actief. Dat is geweldig, zij verdienen onze steun, ook uit de politiek. Samen maken we de stad, daar mogen we trots op zijn.'' 

Bij de vorige verkiezingen behaalde het CDA drie zetels. ,,We hebben 22 fantastische kandidaten op onze lijst en een programma dat veel Vlaardingers zal aanspreken. We staan te popelen om ons de komende vier jaar opnieuw in te zetten voor de toekomst van Vlaardingen. Daarom mikken we op een winst van één, misschien zelfs twee zetels'', aldus de optimistische campagneleider Lydia van Meel.

 

Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V.

Paul Henri Spaakring 2, Vlaardingen

Meer over Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V. →