Categorieën

Service

Collecteweek Amnesty International

Collecteweek Amnesty International
Nieuws

Collecteweek Amnesty International

  • Redactie
  • 13-03-2023
  • Nieuws
Collecteweek Amnesty International
VLAARDINGEN - Amnesty International is dé mensenrechtenbeweging die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor iedereen. Om haar onafhankelijkheid te bewaren – om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil – neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Waarom een collecte?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met onderzoek, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, en daders worden berecht.

Hoe belangrijk het werk van Amnesty is, blijkt uit de woorden van Bernardo Caal Xol uit Guatemala nadat hij vervroegd vrijkwam. ,,Ik ben ieder van jullie erg dankbaar. Jullie gaven me hoop op de gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid.'' Caal Xol was veroordeeld omdat hij geweldloos actievoerde tegen de bouw van twee waterkrachtcentrales. Die brachten de bestaansmiddelen van de oorspronkelijke bevolking in gevaar.

Ook in Vlaardingen wordt er in die week gecollecteerd. Hopelijk kunt u een financiële bijdrage geven, zodat het belangrijke werk van Amnesty kan worden gecontinueerd.