Categorieën

Service

Criminelen voelen zich 'thuis' in Vlaardingen

Criminelen voelen zich 'thuis' in Vlaardingen
112

Criminelen voelen zich 'thuis' in Vlaardingen

  • Redactie
  • 20-11-2019
  • 112
Criminelen voelen zich 'thuis' in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Vlaardingen blijkt aantrekkelijk voor criminelen en lijkt zich goed te lenen voor ondermijnende vormen van criminaliteit. Dat concludeert het stadsbestuur in het 'Integraal Veiligheidsplan' dat is opgesteld voor de komende vier jaar. Er is onder meer sprake van drugscriminaliteit, misdaad bevorderende branches, witwassen, illegaal gokken, mensenhandel/-smokkel en zorg- en vastgoedfraude. Ook de overlast door drugsgebruik blijft aandacht vragen.

Voor veel Vlaardingers is ondermijning misschien een redelijk ongrijpbaar en onzichtbaar fenomeen. Toch is het een diepgeworteld probleem dat iedereen raakt, van overheid tot ondernemers en van inwoners tot maatschappelijke organisaties. Hier ligt een stevige uitdaging en extra aandacht is de komende jaren noodzakelijk. Om ondermijning aan te pakken is een meer structurele en programmatische aanpak nodig.

Burgemeester Annemiek Jetten: ,,Een omgeving zonder criminaliteit en overlast bestaat helaas niet. Maar door efficiënt en effectief samen te werken aan veiligheid kunnen we criminaliteit en overlast wel terugdringen, zodat we kunnen leven in een samenleving die veiliger is, maar zeker ook veiliger voelt. Het bewaken van de veiligheid doen we samen met anderen. Veel partijen hebben hier invloed op, zoals ondernemers, maatschappelijke organisaties, politie, brandweer, Openbaar Ministerie en niet in de laatste plaats de inwoners van onze stad zelf. De inzet is alleen effectief als alle partijen op een goede manier samenwerken, onder regie van de gemeente. Want veiligheid is van ons allemaal.''