Categorieën

Service

CU/SGP bezorgd over Vlaardingse bomen

CU/SGP bezorgd over Vlaardingse bomen
Politiek

CU/SGP bezorgd over Vlaardingse bomen

  • Redactie
  • 06-01-2021
  • Politiek
CU/SGP bezorgd over Vlaardingse bomen

Bomen maken plaats voor nieuwbouw van het 'Floreskwartier'.

VLAARDINGEN - CU/SGP maakt zich zorgen over de Vlaardingse bomen. In oktober werd een motie van GroenLinks aangenomen waarin werd gevraagd het aantal bomen in Vlaardingen te laten groeien. In december werd echter bekend dat er 99 bomen worden gekapt om plaats te maken voor woningbouw aan de Floreslaan en pal daarna werd nog eens een vergunning aangevraagd om tientallen bomen te kappen op verschillende plekken in de stad. ,,Dat gaat nog niet echt de goede kant op'', zo meent CU/SGP.

De partij stelt er vragen over aan het stadsbestuur. Dat liet onlangs weten dat er 800 bomen bijkomen als compensatie voor het verlies aan natuur door de aanleg van de Blankenburgtunnel. ,,Er wordt gesproken over extra bomen. Worden deze extra bomen toegevoegd aan het bestaande boomvolume?'', zo wil CU/SGP weten. ,,Waar en wanneer worden deze bomen geplant?'' De partij wil ook weten of het totaal aantal bomen in Vlaardingen met 800 wordt vergroot of dat B&W eerst 800 bomen laten kappen om deze 800 vervolgens als compensatie te gebruiken.

De kap van bomen aan de Floreslaan kan bij CU/SGP op weinig enthousiasme rekenen. ,,Deze bomen hebben een extra functie voor de wijk. Ze vangen geluid en stof af van de Marathonweg. Daarnaast behoren deze bomen tot de groene wig van de Grote Kerk tot aan de Krabbeplas. Hiermee hebben deze bomen een belangrijke functie voor mens en dier en het verbaast ons dan ook dat ze allemaal gekapt worden voor de bouw van huizen.'' CU/SGP wil weten of de 99 verdwenen bomen in de wijk zelf worden gecompenseerd.