Categorie├źn

Service

D66 wil graag een buitenzwembad

D66 wil graag een buitenzwembad
Politiek

D66 wil graag een buitenzwembad

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 28-08-2022
  • Politiek
D66 wil graag een buitenzwembad
VLAARDINGEN – Het blijft tobben met de Krabbeplas. Ondanks allerlei (pseudo) oplossingen groeide de blauwalg er goed, en was zwemmen er niet echt mogelijk. In 2018 probeerden ze de blauwalg in de Krabbeplas te bestrijden met verdunde waterstofperoxide , maar dat werd geen succes. Een aantal jaren werd er ook gewerkt met de zogeheten Solar Bee . Dit apparaat zorgt voor beweging van het water, waar blauwalgen niet van houden, maar ‘Vlaardingse blauwalgen’ dan weer wel want de Solar Bee was ook een mislukking. En zoet (blauwalgvrij) water uit afvalwaterzuivering de Groote Lucht komt er volgens de laatste berichten voorlopig ook niet.

Bij D66 vinden ze dat Vlaardingers ‘gewoon’ lekker in een buitenbad moeten kunnen zwemmen, en als dat dan niet in de Krabbeplas kan dan moet er maar een ecologisch buitenzwembad komen. Dat zou dan, aldus D66 raadslid Marianne Rots, als het even kan wel in de nabijheid van de Krabbeplas moeten komen. Rots schrijft er over in een brief aan het college: ,,Dit lijkt ons veel ingewikkelde processen met betrekking tot de verbetering van het water te schelen en voorziet in de behoefte van de Vlaardingers. Wij hebben begrepen dat er al een gesprek is geweest tussen betrokken Vlaardingers, ambtenaren van de gemeente en het Hoogheemraadschap over de mogelijkheid om een ecologisch zwembad te realiseren.’’

Nou is de wens al gauw de vader van de gedachte, maar of een dergelijk idee snel in de praktijk gebracht kan worden? Dat vraagt ook Marianne Rots aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Bent u bereid om te onderzoeken of een ecologisch buitenzwembad in de buurt van de Krabbeplas gerealiseerd kan worden, eventueel als experiment?’’, aldus Marianne Rots. Hoe het dan precies zit met het stilstaande water in het ecologische zwembad, hoe de toekomstige plas te vullen en of er ‘gewoon’ een lange kuil gegraven moet worden laat Rots aan het college om over na te denken.