Categorieën

Service

De beste opties voor online betalingen

De beste opties voor online betalingen
Nieuws

De beste opties voor online betalingen

  • Ingezonden mededeling
  • 01-08-2022
  • Nieuws
De beste opties voor online betalingen
VLAARDINGEN - Niemand weet precies wat de reden is, maar in Nederland hebben maar heel weinig mensen een creditcard. Tot voor kort was het daarom altijd heel ingewikkeld om iets online te bestellen. Voornamelijk voor buitenlandse websites had je eigenlijk altijd een creditcard nodig en alleen de gelukkigen onder ons hadden die tot hun beschikking. De rest moest een aankoop vaak gewoon laten gaan. Tegenwoordig zijn er tal van andere opties voor online betalingen. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Wereldwijd betalen

Het grootste voordeel van online winkelen is dat je producten van over de hele wereld kunt kopen. Dat ene ingrediënt voor je favoriete vakantiegerecht dat je nergens in de winkel kunt vinden kan gewoon de volgende dag bij je worden thuisbezorgd. Deze overwinning laat je je niet afnemen door het feit dat je niet met de door jou gewenste betaalmethode kunt betalen. Toch? Met oplossingen zoals https://paypugs.com/baas/ ligt veilig en snel globaal betalen binnen jouw handbereik. Concessies doen is dus nooit meer nodig!

iDeal

In Nederland is iDeal bij uitstek de meest gebruikte betaalmethode, in 2022 verwerkte het bedrijf de vijf miljardste betaling sinds de oprichting. Dit komt mede doordat veel meer offline bedrijven de betaalmethode ook zijn gaan gebruiken. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker restaurants en cafés waar gasten via een tablet kunnen bestellen en meteen de betaling via iDeal kunnen afronden. 

Vanaf de oprichting was de betaalmethode in Nederland meteen populair, omdat klanten gewoon via hun eigen vertrouwde bank konden betalen. Inmiddels zijn er ook veel buitenlandse webshops die de betaaldienst aanbieden, omdat ze weten dat ze op die manier Nederlandse klanten zullen aantrekken. De reputatie van het bedrijf is zeer stabiel, maar er ligt veel concurrentie op de loer.

Achteraf betalen

Veel webwinkels bieden sinds kort ook de optie om je betaling pas achteraf te voldoen. Je kunt dan eerst wachten tot je bestelling is bezorgd en dat geeft veel consumenten een veilig gevoel. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je niet hoeft te betalen wanneer je bestelling niet geleverd wordt of als deze beschadigd is. 

Ook als je bijvoorbeeld kleding of schoenen bestelt en meerdere maten wil proberen kan achteraf betalen heel handig zijn. Je betaalt alleen voor de spullen die je uiteindelijk houdt en je kunt de rest terugsturen. Sommige aanbieders hebben zelfs de mogelijkheid om je betaling meerdere keren uit te stellen of om deze in termijnen te voldoen.

Cryptovaluta

Voor iedereen die een stapje voor is op de rest, is er bij sommige webwinkels al de mogelijkheid om je aankoop af te rekenen met cryptovaluta. Opvallend is dat vooral kleine ondernemers deze optie aanbieden in hun webshops. Dit doen ze voornamelijk omdat ze op deze manier een dienst kunnen bieden die ze kan onderscheiden van de grotere aanbieders. 

Zeker voor internationaal betaalverkeer is betalen met cryptovaluta handig, omdat je als consument en als aanbieder niet te maken hebt met extra kosten voor de wisselkoersen. Daarbij is het ook veel veiliger en sneller, maar ook goedkoper. Dit laatste komt doordat er geen derde partij tussen jou en de verkoper zit, waardoor er geen extra kosten doorberekend hoeven te worden.

Een tussenrekening

Tot slot zijn er ook nog aanbieders waarbij je een soort nieuwe rekening aanmaakt waarmee je online betalingen kunt uitvoeren. Je stort geld van je eigen betaalrekening op deze rekening en via je gebruikersnaam en je wachtwoord kun je vervolgens betalen. Het voordeel is dat je met iedere soort valuta kunt betalen, maar helaas zitten daar wel altijd extra kosten aan verbonden. 

Zo’n tussenrekening is wel heel overzichtelijk. Als je bijvoorbeeld met jezelf wil afspreken dat je niet meer dan €200 per maand wil uitgeven aan online winkelen, kun je dit heel goed bijhouden. Op het moment dat je aan je limiet zit, is je tegoed namelijk helemaal op. De derde partij die jouw extra betaal account beheert, biedt vaak ook extra garantie wanneer je hun service gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig je geld terugkrijgen wanneer je bestelling niet wordt geleverd en soms worden aankopen automatisch voor 90 dagen verzekerd. Het is wel iets gevoeliger voor fraude, omdat anderen niet veel informatie van je nodig hebben om toegang te kunnen krijgen tot je account. Zorg er daarom altijd voor dat je de twee factor authenticatie aanzet.