Categorie├źn

Service

De Chocolade Uitdaging

De Chocolade Uitdaging
Onderwijs

De Chocolade Uitdaging

  • Redactie
  • 16-06-2016
  • Onderwijs
De Chocolade Uitdaging
VLAARDINGEN - Enige tijd geleden hebben de leerlingen uit de tweede klassen van De Mavo Vos deelgenomen aan de Shell Chocolate Challenge 2016. Op deze wijze laat Shell de leerlingen kennismaken met procestechniek en kregen de leerlingen een leuke techniekles aangeboden.
 

De Chocolate Challenge - Wat is het?


Producten worden procesmatig gemaakt. Een smartphone, een blikje cola, een scooter; ze bestaan uit onderdelen die in de goede volgorde en op de juiste manier in elkaar gezet moeten worden. De kennis van dat proces heet procestechniek en wordt in fabrieken toegepast.

De Chocolate Challenge simuleert een 'fabriek' waar leerlingen op een speels-educatieve manier kennismaken met procestechniek. De scholieren zijn procesoperators van een chocoladefabriek. Hun uitdaging is om zoveel mogelijk chocolaatjes - volledig geautomatiseerd - op kleur te scheiden en vervolgens te verpakken. Om het fabriekswerk na te bootsen, dragen alle leerlingen een helm en veiligheidsbril.

Als dank voor de deelname aan deze les en het invullen van de enquêtes, heeft De Mavo Vos een gereedschapskist van de Shell gekregen, dit om de leerlingen in de toekomst nog enthousiaster te maken voor de techniek.

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →