Categorieën

Service

De deurstopper: dé onmisbare vriend in huis deze zomer!

De deurstopper: dé onmisbare vriend in huis deze zomer!
Wonen

De deurstopper: dé onmisbare vriend in huis deze zomer!

  • Ingezonden mededeling
  • 26-04-2024
  • Wonen
De deurstopper: dé onmisbare vriend in huis deze zomer!

VLAARDINGEN - Het is zomer en dus zetten we weer vaker onze deuren en ramen open om ons huis te verkoelen met een zachte bries. Om hier optimaal van te kunnen genieten is een betrouwbare deurstopper essentieel.

Wanneer je ramen en deuren openzet om jouw woning te luchten, kan een plotselinge tochtvlaag ervoor zorgen dat je deuren onverwachts met een grote klap dichtslaan. Dit kan niet alleen je rust verstoren; het kan er ook voor zorgen dat je deuren en deurkozijnen beschadigd raken. Een betrouwbare deurstopper houdt jouw deur op zijn plek, voorkomt schade én biedt bescherming tegen ongelukken, zoals vingers tussen de deur. Kortom, deurstoppers zijn onmisbaar in jouw interieur.

Diverse soorten deurstoppers

De wereld van deurstoppers biedt een verrassend breed scala aan opties, dat varieert van vloerdeurstoppers, muurdeurstoppers en alles daartussenin. Laten we als eerste beginnen met de klassieke vloerdeurstopper. Dit type deurstopper plaats je op de vloer, direct onder of tegen de deur. Veel van deze deurstoppers kun je los op de vloer plaatsen. Het voordeel van losse deurstoppers is dat ze flexibel zijn en je ze makkelijk kunt verplaatsen en verwijderen. Daarbij kun je losse deurstoppers aan beide kant van de deur plaatsen. Je kunt ze tussen de deur en de muur plaatsen om zo je muur te beschermen wanneer jouw deur te ver dreigt open te gaan. Maar je kunt deze deurstoppers ook vóór een openstaande deur plaatsen om ervoor te zorgen dat deze niet zomaar dichtvalt.

Dan zijn er ook nog vloerdeurstoppers die je blijvend op de vloer kunt bevestigen. Deze stoppers zet je vast met één of meerdere schroeven. Een variant hiervan is de muurdeurstopper. Deze maak je niet vast aan de vloer, maar aan de muur waartegen de deur openslaat. Het voordeel van deze deurstoppers is dat ze hard openslaande deuren tegenhouden en jouw muur of meubels beschermen tegen beschadigingen door te ver openslaande deuren. Het nadeel is dat je met deze deurstoppers deuren niet in open stand kunt vastzetten. Daarvoor heb je een deurvastzetter nodig.

De voordelen van deurvastzetters

De deurvastzetter is familie van de deurstopper. De deurvastzetter zie je vooral veel terug op buitendeuren van openbare gebouwen zoals scholen, gemeentehuizen en winkels. Net als de deurstopper heeft de deurvastzetter meerdere varianten, zoals magnetische deurvastzetters, deurvastzetters met een haak en vastzetters met een voetstift. Allemaal zorgen ze ervoor dat je jouw deur in open stand kunt vastzetten. Het enige verschil is dat deuren met een magnetische vastzetter of haaksysteem maar in één positie kunnen worden vastgezet. Deuren die voorzien zijn van een deurstopper met vloerstift kunnen op iedere gewenste stand worden vastgezet.

Welke deurstopper of deurvastzetter past bij jou?

Ga je jouw deurstopper online kopen? Dan weet je na het lezen van dit artikel uit welke varianten je kunt kiezen. Belangrijk om te weten is voor welke deur of deuren je een deurstopper zoekt. Voor de wat robuustere buitendeuren zul je een stevigere deurstopper nodig hebben dan voor lichte binnendeuren. Ook de hoogte van je deur en het type vloer hebben invloed op jouw keuze. Zit er veel ruimte tussen de onderkant van de deur en de vloer, bijvoorbeeld vanwege een hoge drempel of afstap, dan kun beter kiezen voor een deurvastzetter. En dan zijn er naast de functionele eigenschappen ook nog de esthetische eigenschappen die een rol spelen. Het oog wil ook wat. Deurstoppers en deurvastzetters zijn daarom verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren, van subtiel tot opvallend. Zo geniet je van het gemak van deurstoppers en deurvastzetters in ieder interieur.