Categorieën

Service

De gemeente Vlaardingen heeft geen idee

De gemeente Vlaardingen heeft geen idee
Politiek

De gemeente Vlaardingen heeft geen idee

  • Erik Meijer
  • 10-04-2019
  • Politiek
De gemeente Vlaardingen heeft geen idee
VLAARDINGEN - Het 'Raadsel van Soenda' gaat niet worden opgelost. In ieder geval niet als het aan de gemeente Vlaardingen ligt. De vermiste 275 stemmen van stembureau 6 in Zorgcentrum Soenda zijn en blijven vermist. Nadat gisteren al de vragen van raadslid Tim Thiel (Fractie Boers) onbeantwoord bleven, krijgt vandaag ook Vlaardingen24 maar één antwoord op de meer gedetailleerde vragen over de curieuze verkiezingsuitslag van Soenda: 'we weten het niet'.

Vlaardingen24 wilde weten waarom er met twee verschillende kleuren is geschreven op het proces verbaal van het stembureau en of dit op twee verschillende momenten en door twee verschillende mensen is gebeurd. De gemeente Vlaardingen heeft geen idee. Waarom simpele optelfouten onopgemerkt bleven? Geen idee! Hoe het kan dat de lijsttrekkers van drie partijen uitkwamen op 0 stemmen? Geen idee! Hoe het kan dat er 275 stembiljetten missen? Geen idee!

Dat is natuurlijk buitengewoon onbevredigend. Stembureau Soenda als een soort Vlaardingse versie van de Bermuda Driehoek waar objecten op raadselachtige wijze verdwijnen. Voor de gemeente lijkt hiermee de kous wel af. Daar denkt Tim Thiel overigens anders over. Hij heeft al laten weten aangifte te gaan doen van verkiezingsfraude. Het laatste woord lijkt hierover dus nog niet gezegd.