Categorie├źn

Service

De Kwakel voorlopig niet in de vaart

De Kwakel voorlopig niet in de vaart
Nieuws

De Kwakel voorlopig niet in de vaart

  • Redactie
  • 30-03-2021
  • Nieuws
De Kwakel voorlopig niet in de vaart

fotografie: Lisa Wassenaar

VLAARDINGEN - Staatsbosbeheer heeft in overleg met Coöperatief Beheer Groengebieden Midden- Delfland (CBG) besloten de Kwakel nog niet te laten varen. Er is nog geen zicht op versoepelingen in het huidige Coronabeleid, een startdatum voor het vaarseizoen blijft voorlopig onbekend. Met de huidige Coronamaatregelen is het nog niet toegestaan om vrijwilligers publieke taken te laten verrichten.  

Vrijwilligers
De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsers die in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland vaart. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de regio. Staatsbosbeheer beheert de pont en laat de pont door vrijwilligers bemannen. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan. Een groep van bijna 30 vrijwillige schippers vaart personen met of zonder fiets over. De groep enthousiaste schippers staat klaar om te varen, zodra dit weer mogelijk is. 

Het vaarseizoen in normale tijden
Het pontje vaart normaal 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Van 1 april tot en met september vaart De Kwakel dan elke dag van 11.00 tot 17.50 uur, in oktober alleen in de weekenden.