Categorieën

Service

De Nationale Voorleesdagen: (voor)lezen is een feest

De Nationale Voorleesdagen: (voor)lezen is een feest
Uit

De Nationale Voorleesdagen: (voor)lezen is een feest

  • Redactie
  • 21-01-2023
  • Uit
De Nationale Voorleesdagen: (voor)lezen is een feest
VLAARDINGEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari - 4 februari) staat het Prentenboek van het jaar 2023 centraal: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zélf nog niet kunnen lezen.

Lid worden is voor kinderen gratis. Er staat dus niks in de weg om kinderen voor te lezen! Tijdens de campagne krijgen de kinderen die door hun ouders/opvoeders ingeschreven worden het toepasselijke ‘tijger’ vingerpoppetje.

Op zaterdag 28 januari is er een voorleesfeest vol muziek en theater in de centrale bibliotheek in Vlaardingen, Waalstraat 100, voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Vrouwtje Buurvrouw en meneer Plinggg lezen drie keer op een wel heel bijzondere manier voor. Magda Meijer, die Vrouwtje Buurvrouw neerzet, is met haar jarenlange ervaring als kindertheatermaker in combinatie met haar bibliotheekachtergrond een expert in het voorlezen. Meneer Plinggg wordt gespeeld door muzikant Auke Pol. Auke is muziekdocent in zijn eigen muziekschool en hij componeert muziek voor theaters.

De voorstellingen zijn om 11.00 uur, 11.45 uur en 12.30 uur. Elke voorstelling duurt een half uur.  Kaarten zijn gratis en te reserveren via WhatsApp: 06 820 08 326 of mail naar [email protected]. Je kunt je ook aanmelden bij een van de bibliotheekvestigingen.

Voor meer informatie en andere leuke voorleesactiviteiten, kijk op: www.debibliotheekdeplataan.nl.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →