Categorieën

Service

De Stadskaravaan rijdt door in 2024

De Stadskaravaan rijdt door in 2024
Uit

De Stadskaravaan rijdt door in 2024

  • Redactie
  • 15-02-2024
  • Uit
De Stadskaravaan rijdt door in 2024

foto: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Afgelopen jaar trok de Stadsgehoorzaal samen met de culturele partners door de stad met het reizende festival de Stadskaravaan. Met zes drukbezochte buitenedities én een knallende finale in het theater werd 750 jaar Vlaardingen gevierd. Voor de Stadsgehoorzaal was dit festival een langgekoesterde droom die uitkwam, omdat het theater nu naar het publiek toe kwam in plaats van andersom. Deze droom is nog niet voorbij, want de Stadskaravaan komt terug in 2024. Dit jaar wordt het festival in twee wijken van Vlaardingen georganiseerd en zal er wederom een finale in de Stadsgehoorzaal zijn. Meer informatie over het festival en het aanmeldformulier om mee te denken is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

In samenspraak met Gemeente Vlaardingen is gekozen om dit jaar het festival terug te laten keren naar de Holy (zaterdag 8 juni) en de Westwijk (zaterdag 14 september). Op zondag 8 december wordt het festivaljaar wederom feestelijk afgesloten met de finale in de Stadsgehoorzaal. Hier komen hoogtepunten van het jaar nog een keer terug én wordt het publiek op nieuwe verrassingen getrakteerd.

Denk en doe mee

Aangezien de Stadskaravaan middenin de wijk plaatsvindt staan de wensen van de wijkbewoners en ondernemers centraal. “Het was afgelopen jaar enorm bijzonder om te zien hoe de zes festivals van elkaar verschilden. Echt iedere wijk heeft zijn eigen feestje neergezet, waardoor het elke keer weer totaal anders was.” Aldus Robin Sterrenburg, communicatiemedewerker van de Stadsgehoorzaal. Om deze input te verzamelen gaan er ook dit jaar kick-off bijeenkomsten aan de festivals vooraf.

Op zondag 10 maart wordt iedereen uit en om de wijk uitgenodigd om mee te denken over de invulling van ‘hun’ editie. Om 11:00 uur vindt de kick-off voor het festival in de Holy plaats in IKC de Ark (Lissabonweg 8). ’s Middags om 16:00 uur is iedereen van harte welkom in Wijkcentrum West (Professor Teldersstraat 10) om hun wensen en ideeën voor de editie in de Westwijk te delen.

Iedereen die mee wilt denken over het festival kan zich vanaf nu alvast aanmelden bij de Stadsgehoorzaal, maar spontaan binnenlopen mag uiteraard ook. Tijdens de bijeenkomst worden de wensen over het programma, de horeca en overige elementen rondom het festival besproken. Aan de hand van deze informatie wordt het festival vervolgens verder ingevuld, in samenwerking met de wijkcrew.

De organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal en de meewerkende partners van De Kroepoekfabriek, Bibliotheek de Plataan, Museum Vlaardingen, Minters en KADE40 kan haast niet wachten om de Stadkaravaan weer te laten rijden en hopen wederom vele Vlaardingers te mogen ontmoeten in het festivaljaar.

Meer informatie en aanmelden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →