Categorieƫn

Service

De Vos en Bibliotheek op School bundelen krachten voor leesplezier

De Vos en Bibliotheek op School bundelen krachten voor leesplezier
Onderwijs

De Vos en Bibliotheek op School bundelen krachten voor leesplezier

  • Redactie
  • 16-05-2024
  • Onderwijs
De Vos en Bibliotheek op School bundelen krachten voor leesplezier

VLAARDINGEN - Woensdag 15 mei was een belangrijke dag voor De Vos. De scholen hebben officieel hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband met de Bibliotheek op School, een landelijk programma dat tot doel heeft het leesvaardigheidsniveau van leerlingen te verbeteren.

De directeuren en rector van de scholen waren samen met Wouter van Heiningen, de directeur-bestuurder van Bibliotheek de Plataan, wethouder Lianne van Kalken en personeel van de bibliotheek aanwezig om deze belangrijke stap feestelijk te bekrachtigen. Uiteraard waren er ook leerlingen van De Vos aanwezig.

Het College Vos beschikt al even over een succesvolle bibliotheek op school, en na de zomervakantie zullen de deuren van de Bibliotheek op School op De Mavo Vos worden geopend. Het Lyceum Vos deelt een gebouw met Bibliotheek de Plataan, waar vandaag ook de jongerenbibliotheek Holy officieel werd geopend. De scholen worden ondersteund door een leesconsulente, die activiteiten uitvoert vanuit de bibliotheek en het schoolteam en leerlingen begeleidt.

Het doel van deze samenwerking is helder: het bevorderen van leesplezier, taalontwikkeling en mediawijsheid bij leerlingen. Recent onderzoek wijst uit dat de leesvaardigheid van Nederlandse jongeren afneemt. Om deze uitdaging aan te pakken, implementeren de scholen de Bibliotheek op School.

Met deze samenwerking willen de scholen een optimaal leesklimaat creƫren, waar leesbevordering serieus wordt genomen en niet aan het toeval wordt overgelaten. Samen streven ze naar een schoolomgeving waar lezen leuk is, waar de leerlingen nieuwe boeken kunnen ontdekken en plezier hebben in lezen.


Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →