Categorieën

Service

Deel geluidscherm Holysingel tijdelijk verwijderd

Deel geluidscherm Holysingel tijdelijk verwijderd
Nieuws

Deel geluidscherm Holysingel tijdelijk verwijderd

  • Redactie
  • 29-09-2022
  • Nieuws
Deel geluidscherm Holysingel tijdelijk verwijderd
VLAARDINGEN - Vorige week is bouwconsortium BAAK gestart met de renovatie van de betonnen pijlers van het A20-viaduct over de Holysingel. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat voor de veiligheid twee panelen van het geluidscherm tijdelijk moesten worden verwijderd. Dit is afgelopen zaterdag gebeurd. Op maandag 10 oktober plaatst BAAK de panelen weer terug.

Het A20-viaduct over de Holysingel rust op vier rijen met pijlers. De komende maanden worden de slechte delen van het beton van deze pijlers gerepareerd. Vorige week is met het werk gestart. Eén van de pijlers aan de noordkant van het viaduct is aangetast op het punt waar het geluidscherm aan de pijler is bevestigd. Om het beton hier veilig te kunnen herstellen, zijn twee panelen van het geluidscherm tijdelijk weggehaald. Op de Holysingel richting het noorden is de rechterrijstrook afgesloten. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs het werk rijden. Het naastgelegen fietspad is vanwege de renovatie dicht tot half oktober. Op maandag 10 oktober worden de panelen tussen 22.00 en 05.00 uur weer teruggeplaatst. Deze nacht is de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. Voor het monteren van het geluidscherm is dan ook de rechterrijstrook op de Holysingel afgesloten.

Tijdelijk meer geluid

In de weken dat de panelen in het geluidscherm ontbreken, kunt u meer geluid van de snelweg horen. Omdat op het viaduct geen vluchtstrook is, kan men geen tijdelijk scherm plaatsen.