Categorieën

Service

Delta Hotel in actie voor 'Niet graag een lege maag'

Delta Hotel in actie voor 'Niet graag een lege maag'
Uit

Delta Hotel in actie voor 'Niet graag een lege maag'

  • Ingezonden mededeling
  • 08-02-2024
  • Uit
Delta Hotel in actie voor 'Niet graag een lege maag'

VLAARDINGEN - Laat deze maar eens even op je inwerken... Je wordt wakker, ziet dat er nog twee boterhammen op het aanrecht liggen en je twee kids komen de trap af. Tom en Lisa hebben zin om naar school te gaan en roepen keihard, Mama, ik heb hongerrrrrrr en gaan aan de keukentafel zitten. Zelf knort je maag ook, maar de keuze is makkelijk gemaakt. Je denkt, zij hebben het harder nodig dan ik en je smeert de laatste twee boterhammen die er nog in huis zijn. Oh ja gelukkig zit er nog een brood in de vriezer. Je kijkt op de kalender en ziet dat het salaris pas over een week overgemaakt wordt. Met dat ene brood in de vriezer moeten we het ontbijt nog wel redden voor die laatste week, maar eten voor school gaat niet meer lukken. Je probeert je tranen te verbergen en schuift de twee bordjes naar ze toe.

Nadat ze aangekleed zijn is het tijd om naar school te gaan. Met hun kleine rugzakjes lopen Tom en Lisa hand in hand huppelend naar school, niet wetende dat er los van hun schrijfboekje vandaag weer geen brooddoosje in hun tas zit. Laat ik maar net doen alsof ik vergeten ben de brooddoos mee te geven denk je, misschien deelt de juf onderling dan wel iets te eten met ze. En terwijl je het denkt loopt er een traan over je wang.

Op school doet de juf net alsof ze niet weet wat er aan de hand is, maar ze weet inmiddels wel beter. Tom en Lisa hebben wel vaker geen brooddoosje bij zich en ze zijn niet de enige in de klas. Gelukkig heeft de school een samenwerking met Stichting Niet Graag een Lege Maag en liggen er altijd wat reserve maaltijdjes klaar zodat ook Tom en Lisa op school iets kunnen eten.

En daarom gaan wij als Delta Hotel Vlaardingen in de maanden maart en april een deel van onze opbrengst doneren aan deze stichting. Bij elke fles of karaf water die wij verkopen doneren wij een deel van de opbrengst aan deze stichting. Dit zodat er hopelijk minder kinderen met een lege maag naar school gaan.

Om meer aandacht voor deze stichting te vragen zou het super zijn als je dit bericht zou willen delen. Ook zoeken we voor onze volgende menukaart in mei nog een nieuw goed doel, dus heb jij een suggestie? laat het weten in de comments.

Delta Hotel

Maasboulevard 15, Vlaardingen

Meer over Delta Hotel →