Categorieën

Service

Diploma’s voor leerlingen Petje af Waterweg

Diploma’s voor leerlingen Petje af Waterweg
Onderwijs

Diploma’s voor leerlingen Petje af Waterweg

  • Redactie
  • 22-06-2018
  • Onderwijs
Diploma’s voor leerlingen Petje af Waterweg

De eerste lichting met het diploma; zondag volgt lichting 2!

VLAARDINGEN - Op zondag 24 juni sluit Petje af Waterweg het tweede Petje af jaar feestelijk af in de Stadsgehoorzaal. De leerlingen van Petje af Vlaardingen en Maassluis ontvangen een diploma uit handen van de kersverse wethouders van onderwijs van de gemeente Vlaardingen en de gemeente Maassluis. De leerlingen die in de loop van het jaar zijn ingestroomd ontvangen een aanmoedigingscertificaat.

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit Maassluis en Vlaardingen op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep, een sector of een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. De professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen.

Zo kregen de leerlingen van Petje af in het afgelopen jaar een rondleiding door het Deltahotel, doken de restaurantkeuken in, mochten een kijkje achter de schermen nemen bij bouwbedrijf Heembouw in Berkel en Rodenrijs en bij de gemeente Maassluis, kregen een gastles van een journalist, maakten een speelfilm over het leven in Vlaardingen in 1018 en hebben ze flink getraind met de YETS Foundation. In de laatste les van ieder lesblok doen de leerlingen van Petje af activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. Zo renden de Petje af leerlingen in april een kilometer over de Coolsingel bij de NN Kidsrun, ontsnapten ze uit de Escape room en leerden ze foto's maken zonder camera.

Petje af opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven. Petje af Waterweg is gevestigd in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en in de bibliotheek in Maassluis. In september 2018 gaat Petje af van start in Schiedam. Petje af is gratis toegankelijk voor alle kinderen van 10 tot 14 jaar van alle basisscholen in de regio. Zo kunnen kinderen hun wereld vergroten en ontdekken welke talenten en mogelijkheden zij hebben.

Doe mee!


In september starten weer nieuwe lesblokken bij Petje af in Vlaardingen en Maassluis én in Schiedam. Kijk op de Facebookpagina van Petje af Waterweg voor meer informatie en meld je aan voor een proefles. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Petje af. Natuurlijk als leerling, maar ook als (oproep)coach, gastdocent, of als partnerschool of -bedrijf. Op de website www.petjeaf.nl/waterweg staat op welke manieren je kunt bijdragen aan de toekomst van talentvolle kinderen in de regio. Doe je mee?