Categorieën

Service

Dit zijn de woontrends voor 2024

Dit zijn de woontrends voor 2024
Wonen

Dit zijn de woontrends voor 2024

  • Ingezonden mededeling
  • 22-02-2024
  • Wonen
Dit zijn de woontrends voor 2024

VLAARDINGEN - Ieder jaar komen er nieuwe trends voor de inrichting van de woning. Niet alleen kleding is aan mode onderhevig, maar ook meubels, vloeren. Wil je een nieuwe vloer dan is het natuurlijk niet zo dat je je aan de trends moet houden. Er is ook nog zoiets als je eigen smaak. Een klassieke inrichting blijft altijd stijlvol. Maar zeker als je gevoelig bent voor de kleuren die op dit moment ‘hot’ zijn, dan is het misschien een idee om de trends bij je overwegingen mee te nemen als je gaat shoppen voor je nieuwe huis of als je huis dringend een make-over nodig heeft.

Kies voor gemak duurzaamheid

Duurzame meubels zijn wel een trend die overheerst. We kopen vandaag de dag het liefst spullen die lang meegaan. Iets al na een jaar weer weggooien is niet meer van deze tijd. Bovendien berekenen steeds meer gemeenten forse tarieven als je je oude meubels naar de milieustraat wilt brengen. Des te meer reden om dat zo lang mogelijk uit te stellen. Koop dus bij voorkeur meubelen waar je niet al na een jaar op uitgekeken bent. Dat is misschien een reden om juist geen trendvolger te willen zijn. Maar je kunt dit natuurlijk ook laten terugkomen in de accessoires. Die kun je wat gemakkelijker verwisselen als volgend jaar andere kleuren voor het interieur in de mode zijn.

Een vloer die jaren meegaat

Als je een vloer wilt die vele jaren meegaat, dan kies je liever niet voor tapijt op de vloer. Een mooie gietvloer voor de woonkamer gaat tientallen jaren mee en vraagt maar weinig onderhoud. Het plaatsen van een gietvloer kun je eventueel zelf doen. Maar als je dat niet ziet zitten dan kun je daarvoor natuurlijk ook een vakman inschakelen. Je kunt een gietvloer ook prima combineren met vloerverwarming. Dankzij de beschermende laag kunnen vocht en vuil minder gemakkelijk in de vloer dringen waardoor er geen vlekken ontstaan. Als er een ongelukje gebeurt, kun je de vloer gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Het reguliere onderhoud kun je doen met de stofzuiger of eventueel een dweil en een sopje met een mild schoonmaakmiddel. Een gietvloer slijt nauwelijks en gaat daardoor tientallen jaren mee. Daarom wordt dit type vloer ook vaak toegepast in winkels, kantoren en horecagelegenheden. Ook bij intensief gebruik blijft de vloer lang mooi en een eventuele beschadiging kan gemakkelijk worden gerepareerd.

Online een nieuwe vloer kopen

Een nieuwe vloer kun je prima online kopen. Bekijk de gietvloeren van Arturo en je krijgt meteen een idee van wat er mogelijk is. Een gietvloer kun je uiteraard ook plaatsen in de keuken, de badkamer, slaapkamers en je werkkamer. Doordat er veel variatie mogelijk is in kleuren kan de vloer probleemloos worden aangepast aan de inrichting van het desbetreffende vertrek. Vind je een gietvloer toch wat te statisch dan leg je mooie kleden neer om het vertrek daarmee wat meer warmte te geven.