Categorieën

Service

Doorgang Kuipershof een kunstwerk rijker

Doorgang Kuipershof een kunstwerk rijker
Nieuws

Doorgang Kuipershof een kunstwerk rijker

  • Redactie
  • 21-06-2024
  • Nieuws
Doorgang Kuipershof een kunstwerk rijker

VLAARDINGEN - Donderdagmiddag 20 juni is een nieuw kunstwerk onthult op de doorgang van de Kuipershof. De doorgang is voorzien van een muurschildering waarbij de uitstraling van de locatie flink is opgepept. Op de ene muur staat het gedicht ‘De Kuiper’ en op de andere muur is een link gemaakt naar het Vlaardingse verleden.

Afgelopen weken heeft kunstenares Loes Henger hard gewerkt aan een sfeervolle link met het Vlaardingse verleden. Op de voorheen donkerbruine bakstenenmuur is sinds kort een nieuwe muurschildering te zien. “Door kunst in de openbare ruimte toe te voegen, is deze onaantrekkelijke, donkere plek nu een plek om te bezichtigen,” aldus wethouder Lianne van Kalken (Cultuur). “Zo maken we Vlaardingen met kunst steeds mooier.”

Kunst in de binnenstad

De gemeente werkt achter de schermen aan de toekomstplannen voor de binnenstad. Zo gaf wethouder Bart Bikkers (Binnenstad) eerder aan de Vlaardingse binnenstad de komende jaren radicaal te gaan transformeren. Daarnaast is het net zo belangrijk dat de binnenstad werkt aan de hedendaagse uitstraling. “De binnenstad moet ons visitekaartje zijn. Het moet een plek zijn waar je wilt zijn en wilt (ver)blijven,” aldus wethouder Bikkers. “Met de toevoeging van kunst maken we de binnenstad een fijnere verblijfplek.”

Meer muurschilderingen

Met het amendement Gave Binnenstad heeft de raad geld beschikbaar gesteld om een impuls te geven aan de binnenstad. Een impuls om de binnenstad levendiger en aantrekkelijker te maken, voor zowel bewoners, als bezoekers en ondernemers. Het geld is beschikbaar gesteld met enkele kaders. Zo moet het geld onder andere uitgegeven wordt aan het opknappen van gevels door groen en (straat)kunst. Na het project in de Kuipershof wordt dit jaar ook kunst aangebracht op de muren van de Smalle Havenstraat en Zomerstraat.