Categorieën

Service

Drukke jaarwisseling voor de Veiligheidsregio

Drukke jaarwisseling voor de Veiligheidsregio
112

Drukke jaarwisseling voor de Veiligheidsregio

  • Redactie
  • 01-01-2018
  • 112
Drukke jaarwisseling voor de Veiligheidsregio
VLAARDINGEN/REGIO - De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft zich maximaal ingezet tijdens de jaarwisseling. Meldkamer-, brandweer- en ambulancepersoneel leverden grote inspanning om alle incidenten zo goed en snel mogelijk te verhelpen. Daarbij werd intensief samengewerkt met politie.


Totale inzet

Van 31 december 21.00 uur tot 1 januari 8.00 uur rukten brandweer en ambulance in totaal 896 keer uit. De brandweer rukte totaal 751 keer uit. In 28 gevallen ging dat om een brand in een gebouw of woning. Daarnaast rukte de brandweer 497 keer uit voor container- en andere buitenbranden. Ook waren er 44 meldingen van autobranden. Het ambulancepersoneel had het vooral tijdens de nachtelijke uren erg druk, met een piek rond 01.00 uur. In totaal werd ze 145 keer bij een incident gevraagd.

In de Rotterdamse wijk Wielewaal ontstond een uitslaande brand in een buurthuis. Men had het pand zo stevig beveiligd dat het ook voor de hulpverleners moeilijk was om toegang tot het pand te krijgen. Helaas heeft het buurthuis grote schade opgelopen.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn bij de veiligheidsregio zijn geen meldingen bekend van geweld tegen hulpverleners van Brandweer en Ambulance. De politie komt echter met een ander feitenrelaas. Een agente kreeg een trap tegen haar bovenbeen maar zette haar dienst voort. In Bloemhof (Rotterdam) gooide een groep van 20 personen vuurwerk naar brandweerpersoneel. De brandweer had sowieso een drukke nacht. Twee beveiligers en een medewerker van handhaving werden belaagd bij de Banierstraat, eveneens in Rotterdam. Daar werden zeven verdachten voor aangehouden. Op de Brielselaan in Rotterdam Zuid werd rond 02.00 uur een medewerker van de RET mishandeld.


Verder onderzoek

Rechercheurs gaan vandaag verder met de verschillende zaken en in sommige onderzoeken volgen ook mogelijk meer aanhoudingen. Met ruim 1000 agenten was de politie in de Nieuwjaarsnacht op veel plekken, maar het werkgebied is groot. Was u getuige van een strafbare gedragingen of heeft u er bijvoorbeeld beelden van? Laat het de politie weten via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.