Categorieën

Service

Burgemeester: 'Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling'

Burgemeester: 'Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling'
Nieuws

Burgemeester: 'Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling'

  • Redactie
  • 01-01-2024
  • Nieuws
Burgemeester: 'Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling'

VLAARDINGEN - ,,De nacht is zonder grote incidenten verlopen’’, zo laat burgemeester Bert Wijbenga weten in een memo aan de gemeenteraad. De burgemeester rapporteert daarbij traditiegetrouw over de oud- en nieuwjaarsviering in Vlaardingen.

De politie heeft in onder meer de Holywijk wel aanhoudingen verricht vanwege het (voortijdig) afsteken van vuurwerk en het verstoren van de openbare orde. De brandweer in Vlaardingen heeft afgelopen nacht 65 meldingen gehad, waarbij er 10 keer met spoed moest worden uitgerukt. In Vlaardingen was overigens opnieuw een decentrale meldkamer ingericht om de centrale meldkamer in Rotterdam te ontlasten. Beide meldkamers hebben een drukke nacht gehad.

Opvallend was het grote aantal scooter- en autobranden in de regio, waarvan 5 autobranden in Vlaardingen, maar daarbij worden eerdere autobranden op bijvoorbeeld 29 december niet meegeteld. En in het memo lijken de branden aan de Reigerlaan en de Brusselweg ook nog niet ingecalculeerd.

Het team van Toezicht & Handhaving heeft zich op 31 december vooral bezig gehouden met de aanpak van overlast van jongeren en het afsteken van vuurwerk. Ook was er aandacht voor de vuurwerkvrije zones. Hierbij zijn diverse boetes uitgeschreven door Toezicht & Handhaving en de politie.

Vanochtend zijn de medewerkers van de gemeente alweer begonnen met het schoonmaken van de stad en het inventariseren van de schade. Helaas zijn er ook dit jaar weer de nodige zaken vernield. Uit een eerste schouw komt tot nu toe naar voren dat er 15 prullenbakken met bijbehorende afsluitkleppen zijn opgeblazen. Er zijn 15 verkeersborden vernield en in totaal 2 kolkdeksels van rioolputten verdwenen en deze moeten worden vervangen. Als gevolg van twee autobranden moet het riool op die locatie gereinigd worden. Daarnaast is er schade geconstateerd aan een kunstgrasveld van een voetbalkooi. Het voorlopige schadebedrag voor de gemeente loopt hierdoor op tot ongeveer €18.700

Tenslotte: ook de RET heeft in Vlaardingen schade want van 14 abri’s zijn de ruiten vernield.