Categorie├źn

Service

Drukkere avondspitsen verwacht door WK wedstrijden

Drukkere avondspitsen verwacht door WK wedstrijden
Nieuws

Drukkere avondspitsen verwacht door WK wedstrijden

  • Redactie
  • 20-11-2022
  • Nieuws
Drukkere avondspitsen verwacht door WK wedstrijden
REGIO – Rijkswaterstaat verwacht drukkere avondspitsen rond de WK wedstrijden. ,,Het WK Voetbal staat voor de deur en dat vindt voor het eerst plaats in de winter. Je zou er misschien niet zo snel bij stilstaan, maar dat heeft ook invloed op het verkeer.”

Dat het WK nu plaatsvindt in de winter, heeft impact op de fileverwachting, zo meldt Rijkswaterstaat. ,,In de winter is het drukker op de weg dan in de zomer, zijn de weersomstandigheden slechter en is het vroeger donker. Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer.” Rijkswaterstaat verwacht dat de wedstrijden van het Nederlands elftal ook effect hebben op het verkeer. ,,Zo kunnen weggebruikers eerder of juist later op pad gaan om thuis of ergens anders Oranje te zien spelen.”

Nederland – Senegal

De eerste wedstrijd, tussen Nederland en Senegal, vindt plaats op 21 november om 17.00 uur; midden in de maandagavondspits. ,,Omdat de aftrap al om 17.00 uur is, verawchten we dat veel mensen al eerder op pad gaan dan normaal. Het kan daardoor al veel vroeger druk worden op de weg dan gebruikelijk. Houd er dus rekening mee dat we vanaf 15.00 uur al de eerste files kunnen verwachten en dat het rond 16.00 uur echt al goed druk kan zijn rond de grote steden en knooppunten”, aldus Rijkswaterstaat.

Nederland – Ecuador

De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Ecuador, vindt plaats op vrijdag 25 november om 17.00 uur. ,,De vrijdagavondspits begint vergeleken met de andere avondspitsen van de week altijd een stuk vroeger. De afgelopen weken stond er op vrijdag vaak rond de 300 kilometer, waarbij de piek doorgaans al tussen 16:00 uur en 17:00 uur zat. Dat zal naar verwachting deze vrijdag nog iets eerder zijn.” Rijkswaterstaat verwacht dat de files vrijdag rond 14.00 uur ontstaan en de grootste vertragingen tussen 15.30 uur en 16.30 uur zullen zijn.

Nederland – Qatar

Rijkswaterstaat merkt op dat de dinsdagavondspits, samen met de donderdagavond, normaalgesproken de drukste van de week is. ,,Rond 17:32 uur staat er vaak al rond de 400 kilometer aan file, met de afgelopen weken ook regelmatig uitschieters van 550 kilometer of meer. Deze dinsdag zal het qua hoeveelheid verkeer niet veel anders zijn. Omdat de wedstrijd om 16:00 uur begint kunnen de eerste grote files zich al vanaf 14:00 uur aandienen. Wellicht zal de drukte zich iets meer over de middag uitspreiden, maar incidenten en nadelige weersomstandigheden kunnen alsnog tot flinke vertragingen leiden.”

Knock-out fase

Mocht het Nederlands elftal de poulefase overleven, volgt de knock-out fase. ,, Het is nog niet bekend op welke dag Oranje de achtste finale zal spelen. Wel staat vast dat dit op een zaterdag of zondag zal zijn. We verwachten daarom geen hinder voor de weggebruiker. De wedstrijden die daar eventueel op volgen zijn ook in het weekend of na 20:00 uur. Ook deze wedstrijden zullen dus niet van invloed zijn op het verkeer.”