Categorieën

Service

Edwin van Kolsteren eerste kampioen Vlaardingsch Open Golf

Edwin van Kolsteren eerste kampioen Vlaardingsch Open Golf
Sport

Edwin van Kolsteren eerste kampioen Vlaardingsch Open Golf

  • Redactie
  • 04-10-2022
  • Sport
Edwin van Kolsteren eerste kampioen Vlaardingsch Open Golf
VLAARDINGEN - Op vrijdag 30 september is het eerste Vlaardingsch Open golftoernooi voor amateurs gespeeld. Gezien het grote succes, vooral gebaseerd op de vele zeer positieve reacties, zou er zomaar een traditie geboren kunnen zijn. Edwin van Kolsteren mag zich in elk geval tenminste een jaar lang Vlaardingsch kampioen noemen.

De organisator achter dit golfevenement is Abel Hoornweg, zelf een fervent golfer. Hij zag  de uitdaging om zoveel mogelijk Vlaardingse golfers bij elkaar te krijgen en te laten strijden om de eretitel ‘kampioen van Vlaardingen’. Aangezien hij het wel op een volwaardige 18-holes baan wilde laten plaatsvinden, en daarvoor niet terecht kon in Vlaardingen, is er uitgeweken naar Rhoon Golfcenter. Hoornweg: ,,Je kan natuurlijk op veel banen terecht voor zo’n toernooi. Maar Rhoon is voor veel spelers uit Vlaardingen een bekende baan en qua afstand goed aan te rijden. Bovendien konden we hier op deze dag met zoveel spelers terecht.'' 

33 Vlaardingse golfers

Via zijn eigen netwerk en dat van enkele golfvrienden wist de organisator uiteindelijk 33 Vlaardingse golfers aan de start te krijgen, overigens allemaal heren. Rond 14.00 uur ging de eerste van totaal 11 flights van start. Tegen half 8, net voor het donker, waren alle spelers binnen.

Zoals dat bij een golftoernooi gaat, werd er eenmaal binnen nog veel nagepraat over de gemiste slagen, en behaalde resultaten. Na de nodige hapjes en drankjes konden de spelers van een buffet genieten, waarna de prijsuitreiking volgde. Geassisteerd door zijn vrouw Joyce maakte Hoornweg de verschillende prijswinnaars bekend.

Prijzen waren er in veel categorieën, zoals de neary (gewonnen door Marco Graute), de longest (met 243 meter gewonnen door Ab Bruinekool), een teamprijs en vijf maal een birdie-prijs, waarbij Frans Westdijk de absolute uitblinker was met maar liefst twee birdies. 

Kampioen 2022

Uiteindelijk kon de echte kampioen van 2022 ‘gekroond’ worden: Edwin van Kolsteren, met 37 punten, kreeg het Vlaardingsch kampioenscolbert aan en mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg hij een dinerbon van Restaurant 1898 uit Rotterdam. 

Nadat alle sponsors werden bedankt, maar ook Hoornweg en zijn vrouw namens de spelers werden bedankt voor hun inzet en moeite, volgde direct de oproep om dit een nieuwe traditie te laten worden. Het idee is om het Vlaardingsch Open elke vierde vrijdag van september te laten plaatsvinden. Wellicht kan het in 2023 wel in Vlaardingen. Deze eerste editie was in elk geval een groot succes en smaakte volgens de deelnemers naar meer.