Categorieën

Service

Een luxueuze twist geven aan jouw woning in Vlaardingen: zo doe je dat

Een luxueuze twist geven aan jouw woning in Vlaardingen: zo doe je dat
Wonen

Een luxueuze twist geven aan jouw woning in Vlaardingen: zo doe je dat

  • Ingezonden mededeling
  • 21-09-2023
  • Wonen
Een luxueuze twist geven aan jouw woning in Vlaardingen: zo doe je dat

VLAARDINGEN - Iedereen heeft zo zijn eigen interieurstijl. De ene geeft de voorkeur aan een landelijk interieur, terwijl de ander dol is op een luxe stijl. Word jij blij als je aan die laatste stijl denkt en wil je een luxueuze twist geven aan het interieur? Hieronder hebben we een aantal tips en tricks voor je opgesomd die daarbij kunnen helpen.

1. Kies voor meubelstukken die luxe uitstralen

Meubels vormen natuurlijk de basis van het interieur. Samen met het kleurgebruik en de accessoires moeten deze een geheel vormen. Voor een interieur met een luxe uitstraling, is het belangrijk om ook te kiezen voor meubels die dit gevoel creëren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de meubels van Eichholtz: dit merk straalt luxe, maar tegelijkertijd ook rust en eenvoud uit. 

2. Een samenhangend kleurenpalet

Bij een luxe interieur denk je vaak aan donkere kleuren die goed samengaan met blinkende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren donkerblauw en donkergroen die terug kunnen komen in de raamdecoratie, de muren of in accessoires. Toch kan het ook zijn dat je liever een luxe uitstraling wil creëren met rustigere kleuren. Dat kan natuurlijk ook, door te werken met bijvoorbeeld taupe, gebroken wit of grijs. Je kunt het zo gek maken als jij wil, als het aankomt op kleurencombinaties. Vaak is het wel prettig als je kiest voor een samenhangend kleurenpalet, met kleuren die je op verschillende vlakken in het interieur terug kan laten komen.

3. Accessoires zijn de uitblinkers

Zonder accessoires kan een woning al gauw kaal en saai aanvoelen. Accessoires zijn nou eenmaal de finishing touch van een interieur. Ga daarom op zoek naar accessoires die passen bij de luxe stijl. Je kunt daarbij letten op het design van de accessoires, maar ook op het kleurgebruik ervan. Pot & Vaas heeft verschillende soorten accessoires in het assortiment die goed passen bij een luxe interieurstijl. Combineer bijvoorbeeld een statige zuil met daarop een vaas met een mooi boeket droogbloemen.

4. Werk met verschillende materialen

In een luxe interieur kunnen verschillende materialen goed tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan donker, oud hout gecombineerd bamboe. Je kunt hierbij zelf bepalen wat jij mooi of belangrijk vindt. Wellicht gaat jouw voorkeur wel uit naar doorleefde materialen, of materialen die duurzaam zijn. Houd wel in je achterhoofd dat het uiteindelijke plaatje niet rommelig moet ogen, maar juist luxe moet uitstralen. Een interieur met een luxe twist is in dit geval juist rustig, met een aantal opvallende items.