Categorieën

Service

Een nieuw welkom in Vlaardingen

Een nieuw welkom in Vlaardingen
Nieuws

Een nieuw welkom in Vlaardingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 03-04-2023
  • Nieuws
Een nieuw welkom in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Burgemeester Bert Wijbenga onthulde vandaag, op maandag 3 april, om 10.30 uur het eerste nieuwe welkomstbord in Vlaardingen. Hij deed dit samen met raadslid Ron Boers van de fractie Heel de Stad, die hierover een motie had ingediend. Wijbenga vroeg na de onthulling nog wel even aan Ron Boers of hiermee dan de ingediende motie afgehandeld was.

,,Een plaatsnaambord is het eerste is dat een bezoeker van de stad ziet bij binnenkomst’’, zo betoogde Boers in de motie die ingediend was bij de Begroting in november vorig jaar. ,,Een mooi welkomstbord roept het beeld op van gastvrijheid en representeert de stad positief. Daarnaast toont het de historie en identiteit van Vlaardingen als haringstad’’. Met het voorstel kreeg de fractie van Heel de Stad bijna heel de raad mee; enkel Wouter de Reus en Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP en Marco van Unen van Beter voor Vlaardingen stemden tegen.

Alle entrees van Vlaardingen krijgen de komende tijd deze nieuwe welkomstborden, zo’n 12 in totaal. De eerste staat tegen de polders aan in Vlaardingen Holy, bij de entree vanuit Schipluiden.