Categorieën

Service

Eindelijk! Groter clubgebouw voor Cion en Deltasport

Eindelijk! Groter clubgebouw voor Cion en Deltasport
Sport

Eindelijk! Groter clubgebouw voor Cion en Deltasport

  • Redactie
  • 09-02-2022
  • Sport
Eindelijk! Groter clubgebouw voor Cion en Deltasport
VLAARDINGEN - Voor de spoedige herbouw van een iets groter club- en kleedgebouw van de sportverenigingen Cion en Deltasport aan de Kooikersweg 2 stelt de gemeenteraad een aanvullend krediet beschikbaar van € 337.000. De investering is nodig vanwege onvoorziene kosten, het vervangen van de vloer en om het gebouw gasloos en iets groter te kunnen maken.

In maart 2019 is het verenigingsgebouw van SV Deltasport en VV Cion op de Kooikersweg 2 in de Broekpolder tot tweemaal toe door brand getroffen. De verzekering heeft bijna € 850.000,- uitgekeerd voor de herbouw. In april 2021 besloot de gemeenteraad om dit bedrag beschikbaar te stellen voor de herbouw.
 

Onvoorziene kosten en meer ruimte

Constructief onderzoek wees uit dat de huidige vloer niet herbruikbaar is en vervangen moet worden. Dit brengt onvoorziene kosten met zich mee. Ook is extra geld nodig voor het realiseren van een gasloos en dus duurzamer gebouw. Omdat de oplevering van het gebouw later wordt dan oorspronkelijk gepland, zijn er daarnaast meerkosten vanwege gestegen marktprijzen en vanwege het langer huren van tijdelijke portocabins voor Cion en Deltasport. Tot slot wordt de kantine ook circa 50m2 groter voor meer activiteiten en bezoekers.

Aan de slag

Met het aanvullend krediet kan worden gestart met de herbouw. Het is nu de planning dat een nieuw,  duurzaam en iets groter club- en kleedgebouw aan de Kooikersweg 2 voor 1 januari 2023 wordt opgeleverd.

Peter Plank, voorzitter Deltasport: ,,Het is een mooie uitkomst voor de Deltasport. De tijd van praten is voorbij. We kunnen aan de slag en onze toekomstplannen gaan realiseren”. Sebas Verburgh voorzitter CION: ,,Wij zijn blij dat de kogel door de kerk is. De extra ruimte biedt CION meer mogelijkheden die we hard nodig hebben”.