Categorieën

Service

Even voorstellen: Andrea Kokx, energiecoach bij Energiebank Vlaardingen

Even voorstellen: Andrea Kokx, energiecoach bij Energiebank Vlaardingen
Wonen

Even voorstellen: Andrea Kokx, energiecoach bij Energiebank Vlaardingen

  • Redactie
  • 31-05-2024
  • Wonen
Even voorstellen: Andrea Kokx, energiecoach bij Energiebank Vlaardingen

VLAARDINGEN - De Energiebank Vlaardingen adviseert huishoudens met een laag inkomen over verlaging van de energierekening. Andrea is een van de vrijwillige coaches die huishoudens adviseert over besparingsmogelijkheden.

Zij las bij vrijwilligerssteunpunt Klik de wervingstekst voor nieuwe vrijwilligers en was gelijk enthousiast. ,,De energieprijzen rijzen de pan uit en voor veel mensen is het onbetaalbaar geworden. Als ik eraan kan bijdragen dat mensen minder energiekosten gaan betalen, doe ik dat graag!'' Andrea heeft jaren gewerkt bij een woningcorporatie waarbij ze veel contact had met huurders en daar altijd veel plezier in had. Eenmaal met pensioen gebruikt ze haar ervaring en deskundigheid nu als energiecoach.

De ervaring van Andrea is dat mensen echt wel iets willen veranderen om hun rekening te verlagen. Soms zijn het kleine zaken waarvoor je niet veel hoeft in te leveren zoals de thermostaat iets lager, timer bij het douchen, dekentje op de bank en zo meer. Huishoudens met kinderen die elke dag lang douchen hebben ook nog wat te winnen. Samen met bewoners loopt zij het huis door om mogelijkheden voor besparen te bekijken. Wat je niet verbruikt hoef je immers ook niet te betalen.

Het is mooi als mensen vertrouwen in je hebben en fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. ,,Ons team van coaches moet echt aangevuld want de vraag is groot en ik hoop dat mijn verhaal anderen enthousiast maakt'', aldus Andrea.

De kennis van Andrea komt niet alleen door het oefenen in haar eigen huis maar zij volgde ook de cursus voor energiecoach. Hoe lees je je energienota, waar zitten mogelijkheden om te besparen, hoe kun je het best ventileren zonder warmte te verliezen?

Veelal komen de coaches bij mensen thuis nadat er een zogenaamde ‘fixer’ is geweest die gratis ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips en andere materialen aanbrengt maar dat is niet altijd nodig.

Wil je energiecoach worden of een afspraak maken voor een bezoek van een coach? Neem dan contact op: 06-16112511 | [email protected] of kijk voor meer informatie op de website.


Energiebank Vlaardingen

,

Meer over Energiebank Vlaardingen →