Categorieën

Service

Expositie Russell Hinckley in De Groene Luiken

Expositie Russell Hinckley in De Groene Luiken
Uit

Expositie Russell Hinckley in De Groene Luiken

  • Redactie
  • 25-05-2021
  • Uit
Expositie Russell Hinckley in De Groene Luiken
VLAARDINGEN - In aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is tot 12 juli een expositie te zien met olieverfschilderijen van Russel Hinckley. Hinckley komt uit Sheffield in Engeland, en woont sinds 1992 in Vlaardingen. Vanaf 2007 volgde hij gedurende vijf jaar cursussen bij De Vrije Academie, ook in Vlaardingen. Hijeindigde via de basiscursus tekenen en schilderen met een voorkeur voor alleen schilderen.

Hij is begonnen met het werken in acrylverf maar al vrij snel ontdekte hij het schilderen in olieverf. Het bewerken/mengen met modellering van pasta of zand is één van zijn voorkeuren voor grove maar toch realistische resultaten.  Vogels en wilde dieren (big five) genieten een grote belangstelling van Russell. Als autodidactisch ontwikkeld kunstenaar probeert hij zijn ontdekkingen mee te nemen in het volgende schilderij zodat hij een steeds aantrekkelijker resultaat bereikt.

Hij hoopt dat de kijkers veel plezier beleven aan zijn werk en erop willen reageren. Alle feedback, zowel positief als kritisch, is altijd welkom. Onder normale omstandigheden bent u tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom, maar nu is het maximum beperkt tot 15 personen. De openingstijden zijn: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Op donderdag en vrijdag maakt u de grootste kans zonder wachttijd naar binnen te kunnen.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →