Categorieën

Service

Feestelijke opening Windmolens Oeverbos op 23 maart

Feestelijke opening Windmolens Oeverbos op 23 maart
Nieuws

Feestelijke opening Windmolens Oeverbos op 23 maart

  • Ingezonden mededeling
  • 11-03-2024
  • Nieuws
Feestelijke opening Windmolens Oeverbos op 23 maart

VLAARDINGEN - De twee windmolens in het Oeverbos zijn in januari j.l. officieel overgedragen aan Oeverwind Vlaardingen bv, een samenwerking van het Vlaardings Energie Collectief en De Windvogel.

De molens brengen al sinds afgelopen oktober duurzaam opgewekte energie op en daar zijn we na al die jaren van praten, overleggen, voorlichten enz. ontzettend blij mee. Niet alleen zal dit gelden voor de initiatiefnemers, maar ook voor de gebruikers en omwonenden van het Oeverbos. De borden en de hekken zijn weg, de paden herstelt en als de temperatuur omhoog gaat zal het nieuwe ingezaaide gras zichtbaar worden. Op de bomen en struiken moeten we nog even wachten, want hiervoor is het najaar een beter seizoen. Na al dit ongemak vinden we het tijd voor een feestje!

Vind u het leuk om bij het feestje aanwezig te zijn? Zo ja dan bent u op 23 maart a.s. tussen 12.00 en 14.00 uur welkom in het Oeverbos op de parkeerplaats tussen onze twee molens in. De inloop is vanaf 11.45 uur. Wat kunt u verwachten op dit feestje?

Muziek, hapjes, champagne…wij zijn heel blij dat onze windmolens volop duurzame stroom leveren voor de Vlaardingers. Het succes van dit volledig particuliere initiatief willen wij graag samen met jullie vieren tijdens een middag vol vrolijke activiteiten.

Tijdens de opening zal onder andere gesproken worden door de wethouder Koen Kegel van de Gemeente Vlaardingen en de voorzitters van het VEC Ton van der Steen en van de Windvogel Laetitia Ouillet. De muziek zal verzorgd worden Ziggy en de Boomers.

Voor de catering is het fijn om een beeld te hebben van het aantal bezoekers en we vragen u om u vooraf aan te melden via dit formulier.

We kijken uit naar je komst!

Wilt u nog mee investeren in de molens, dan is het nog mogelijk via het Vlaardings Energe Collectief. We staan tijdens feestje klaar om uw vragen hierover te beantwoorden. U kunt al meedoen met een inleg van € 50 of een veelvoud daarvan.

Wij verzoeken u om zoveel mogelijk met het OV, te voet of met de fiets te komen, omdat de parkeerplekken beperkt zijn. Parkeren is wel mogelijk vanaf 10.00 tot 14.30 uur op het parkeerterrein van Informatiecentrum Blankenburgverbinding, adres Maassluissedijk 199, BAAK poort 53, 3133 KB Vlaardingen. Hier zijn zestig plekken beschikbaar.

Met het OV is de bestemming lopend te bereiken vanaf het metro station Vlaardingen West. Hier zijn tevens enkele OV-fietsen te verkrijgen. De afstand is ongeveer 2,1 kilometer.


Vlaardings Energie Collectief

Willem de Zwijgerlaan 49, Vlaardingen

Meer over Vlaardings Energie Collectief →