Categorieën

Service

Fietstocht Vlaardingen in WO II

Fietstocht Vlaardingen in WO II
Nieuws

Fietstocht Vlaardingen in WO II

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Nieuws
Fietstocht Vlaardingen in WO II
VLAARDINGEN - In de tijd van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is er veel aandacht voor de nationale herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. In en rond Vlaardingen heeft deze oorlog echter ook zijn sporen nagelaten. Veel tastbare herinneringen zijn te zien in het Streekmuseum Jan Anderson (in de maand mei elke middag geopend van 14:00 tot 16:00 uur) en bij het Stadsarchief, maar ook daarbuiten zijn er plekken die herinneren aan de 'donkere jaren'.  

Benieuwd naar de Vlaardingse plekken en verhalen? Op zondag 7 mei stappen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen op de fiets om die herinneringen op te halen. Tijdens de fietstocht wordt onderweg een aantal keer gestopt op plekken die een belangrijke band hebben met de Tweede Wereldoorlog, zoals de Vergulde Hand en begraafplaats Emaus.  

De fietstocht start om 13.30 uur op de Markt bij het oude Stadhuis. Onderweg wordt er ook gestopt bij Hoeve Avondrust voor een kopje koffie/thee of een glaasje sap. Meerijden met deze indrukwekkende fietstocht kost € 4,50 (incl. 1 consumptie). Meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren (niet verplicht, wel gewenst) zijn te vinden op de website www.serviceteam-vlaardingen.nl/agenda