Categorieën

Service

Fototentoonstelling 'Vredesweek' in Museum Vlaardingen

Fototentoonstelling 'Vredesweek' in Museum Vlaardingen
Uit

Fototentoonstelling 'Vredesweek' in Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-09-2021
  • Uit
Fototentoonstelling 'Vredesweek' in Museum Vlaardingen
VLAARDINGEN - In vervolg op de tentoonstelling 40 jaar Vredesweek met affiches van Len Munnik, slaan Museum Vlaardingen en PAX Ambassade van Vrede, opnieuw de handen ineen. Nu met een tentoonstelling waarbij fotografen uit Vlaardingen en omgeving is gevraagd te reageren op het thema van dit jaar: ‘Op weg naar een inclusieve samenleving’, een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, ongeacht afkomst, sociale status of beperking.

Onder leiding van gastconservator en beeldend kunstenaar Beaty Czetö zijn negentien werken geselecteerd. Het resultaat is een mix aan beelden waarin 'inclusie' en 'exclusie' indringend tot uiting komen. En waar je als kijker jezelf steeds de vraag stelt: Wat doe ík in Vredesnaam? Deelnemend fotograaf Ramune van Moorsel: ,,Iedere positieve toenadering kan het verschil maken tussen eenzaamheid en gevoel van acceptatie; begrip voor elkaar en de omstandigheden, die we niet altijd zelf kunnen kiezen. Iedereen die je ontmoet vecht een strijd waar je niets vanaf weet. Wees daarom altijd aardig en begripvol naar een ander.''

Gastles in museum
In het kader van ‘practice what you preach’ wordt de tentoonstelling toegankelijk gemaakt voor een zo breed mogelijk publiek. Een doelgroep die normaal gesproken niet zo snel een museum bezoekt zijn mensen met een taalachterstand of laaggeletterden. Speciaal voor deze doelgroep worden gastlessen georganiseerd in de tentoonstelling. De cursisten van de Vlaardingse taalaanbieders worden uitgenodigd om naar deze tentoonstelling toe te komen. Zo wordt voor deze inwoners van de stad de drempel naar het museum verlaagd zodat ook zij deze bijzondere tentoonstelling kunnen bezoeken.

De fototentoonstelling is vanaf 16 september tot en met 31 oktober te bezoeken in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen, PAX Nederland en de gemeente Vlaardingen.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →