Categorie├źn

Service

Franciscus werkt aan uitbreiding Coronazorg

Franciscus werkt aan uitbreiding Coronazorg
Gezond

Franciscus werkt aan uitbreiding Coronazorg

  • Redactie
  • 17-11-2021
  • Gezond
Franciscus werkt aan uitbreiding Coronazorg

SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt aan het verder uitbreiden van de zorg aan Coronapatiënten. In het Vlietlandziekenhuis lagen gisteren vijftien patiënten die het virus bewezen onder de leden hebben; in het ziekenhuis in Rotterdam waren nog eens 29 mensen met Corona opgenomen, waarvan vijf op de Intensive Care.

Tien extra bedden wil het Franciscus binnenkort beschikbaar hebben. Het gaat dan om een nieuwe Cohort in het Rotterdamse Gasthuis. Deze moeten beschikbaar komen op het moment dat ze echt nodig zijn, hetgeen de verwachting is. "De kans dat de Coronazorg op de IC dan ook verder opgeschaald moet worden, is reëel." De ervaring leert dat op een x-aantal opgenomen patiënten op termijn ook IC-zorg nodig is.

Het ziekenhuis riep daartoe verpleegkundigen van afdelingen in de kliniek en elders op om zich aan te melden voor een extra scholing om te kunnen assisteren op de IC. "Aan deze oproep is door 34 verpleegkundigen gehoor gegeven, zij hebben de scholing al doorlopen of gaan deze op korte termijn doorlopen", zo meldt een woordvoerster van het ziekenhuis.

"Op dit moment zijn er ook zeven zorgreservisten gestart binnen onze organisatie." Een zorgreservist is iemand, die gewerkt heeft in de zorg in het verleden en nu bereid is om de helpende hand te bieden. Zij kunnen op de IC of op de cohort ingezet worden om bepaalde taken van de verpleegkundigen over te nemen. "We zijn erg blij met alle extra handen, die we op deze manieren kunnen mobiliseren."

Behalve de 44 patiënten met Corona telde de beide ziekenhuizen vanmorgen volgens de woordvoerster ook acht mensen waarvan gedacht wordt dat ze Corona hebben en waarop het wacht is op de uitslag van een test

Vanaf volgende week kunnen de medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland hun mouw opstropen voor een zogenaamde boosterprik. "Een grote logistieke operatie, maar dit gaat ons hopelijk helpen om onze medewerkers de komende periode op te been te houden en uitbraken binnen ons ziekenhuis te voorkomen." De griepvaccinatie onder medewerkers loopt al enige tijd.

Bezoekers van het ziekenhuis wordt uitdrukkelijk gevraagd zich te houden aan de geldende maatregelen. Patiënten die de polikliniek bezoeken worden geacht slechts één begeleider mee te nemen. Opgenomen patiënten mogen niet meer dan twee bezoekers per dag aan hun bed verwelkomen. "Binnen het ziekenhuis geldt een mondkapjesplicht, houden we ons zoveel mogelijk aan 1,5 meter afstand, geven wij geen handen, ontsmetten wij continu onze handen en niezen/hoesten we in onze elleboog."