Categorieën

Service

Frankelandgroep steunt roze ouderen én collega’s

Frankelandgroep steunt roze ouderen én collega’s
Gezond

Frankelandgroep steunt roze ouderen én collega’s

  • Redactie
  • 03-10-2022
  • Gezond
Frankelandgroep steunt roze ouderen én collega’s
VLAARDINGEN - Binnen de Frankelandgroep wordt al een aantal jaar speciale aandacht besteed aan ouderen met diverse seksuele geaardheden. Met name de oprichting van de Roze Salon is hierin een grote stap geweest, evenals de samenwerking met Schiedams LEF.

Coming-out dag bij de Frankelandgroep

Jaarlijks op 11 oktober, tijdens coming-out dag, is er wereldwijd extra aandacht voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch of biseksueel zijn: het uit de kast komen, oftewel de ‘coming-out’. Ook binnen de Frankelandgroep zal deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Zo wordt er op dinsdag 11 oktober op alle locaties een regenboogballonnenboog geplaatst, waarbij collega’s, bewoners en cliënten op de foto kunnen. De foto’s zullen onder andere op de sociale mediakanalen gedeeld worden (@Frankelandgroep op Instagram en Facebook). 

Ook ontvangen alle Frankelandgroep-collega’s op coming-out dag een regenbooghartjessticker die zij bijvoorbeeld op hun shirt of naambordje kunnen plakken, omdat wij als organisatie willen laten zien dat we werken aan een open en tolerante cultuur, bejegening, beleid en ondersteuning voor roze ouderen. En natuurlijk hijsen we op alle locaties de regenboogvlag! Iets wat helaas nog altijd erg nodig is.