Categorie├źn

Service

Frans Hoogendijk terug in de raad

Frans Hoogendijk terug in de raad
Politiek

Frans Hoogendijk terug in de raad

  • Redactie
  • 09-05-2019
  • Politiek
Frans Hoogendijk terug in de raad
VLAARDINGEN – Hij is begonnen als raadslid na de verkiezingen van 2014, en werd herkozen na de verkiezingen van 2018. Daarna werd Frans Hoogendijk na enige tijd wethouder namens ONS Vlaardingen, maar vanwege een vertrouwenscrisis  moest hij onlangs verplicht het veld ruimen.

Vanavond maakte Frans Hoogendijk zijn rentree als raadslid, nadat Roos Wijbrands de fractie van ONS Vlaardingen onlangs teleurgesteld had verlaten. Hoogendijk kwam daarna als eerste in aanmerking om de vrijgekomen raadszetel in te nemen. Er waren daarvoor geen juridische belemmeringen, en een vanavond ter plekke ingestelde commissie concludeerde dat Hoogendijk weer ‘op het pluche kon gaan zitten’.  

Bij de Fractie Boers vonden ze dit echter niet; wat juridisch mogelijk is, is moreel niet altijd juist, was de redenering van de Fractie Boers en raadslid Ron Boers vroeg een stemming aan. Die kreeg hij, waarbij Boers vooraf betoogde dat als je het vertrouwen als wethouder eerder verloren bent, je niet in de raad kon gaan zitten. ‘Dat is een hoger orgaan (formeel is de gemeenteraad ‘de baas’ over het college) en een dergelijke promotie na dat verlies van vertrouwen kan niet’, aldus Boers.

Of de redenering van Boers ingegeven was door rancune, nadat Boers eerder uit de fractie van ONS Vlaardingen was gezet zal niemand officieel willen bevestigen. Maar dat het niet meer ‘goed komt’ tussen Frans Hoogendijk en Ron Boers lijkt wel zeker. Overigens stemde uiteindelijk alleen de fractie Boers tegen de benoeming van Frans Hoogendijk als raadslid.