Categorieën

Service

Gaat u op wintersport? Ga dan deze essentiële checklist nog even na

Gaat u op wintersport? Ga dan deze essentiële checklist nog even na
Nieuws

Gaat u op wintersport? Ga dan deze essentiële checklist nog even na

  • Ingezonden mededeling
  • 13-10-2022
  • Nieuws
Gaat u op wintersport? Ga dan deze essentiële checklist nog even na
Een wintersportvakantie is hartstikke leuk, maar vereist ook de nodige voorbereiding. Van de benodigde papieren en noodmiddelen tot een geschikte uitrusting: in dit artikel vertellen we u wat u zeker mee moet nemen op wintersport! 

Ga goed gekleed de piste op

Skiën of snowboarden doet u natuurlijk in een dik pak sneeuw. En dat is een stuk kouder van u in Nederland gewend bent. Daarom is het erg belangrijk om met de juiste kleding op wintersportvakantie te gaan. Ten eerste is het belangrijk om fijn thermo ondergoed mee te nemen. Dit draagt u onder uw skibroek en onder uw trui. Naast het thermo ondergoed is een paar dikke skisokken aan te raden. Daar overheen is een waterdichte skibroek fijn, deze houd uw spieren warm en droog tijdens het wintersporten. Een warme trui of vest is aan te raden om hierboven te dragen. Denk vooral in lagen, zodat u wat uit kunt trekken als u het te warm vindt. Uiteraard trekt u daar overheen nog een goede ski jas aan.  

Nu u in ieder geval weet hoe u lekker warm kunt blijven op de piste, resteert alleen de uitrusting nog. Goede skischoenen zijn de basis van een prettige tocht van de piste af, dus zorg dat u deze in een goede maat hebt waar u met gemak (met skisokken aan) inpast. Wellicht bent u een ervaren wintersporter en heeft u alle benodigde attributen al in bezit. Hebt u dit niet? Geen zorgen, ski- en snowboardschoenen, ski’s en snowboards zijn ook te huur op locatie. 

Maak uw auto sneeuwklaar

Niet alleen uzelf, maar ook uw auto moet klaargemaakt worden om de besneeuwde bergen te kunnen trotseren. Te beginnen bij de banden. Deze moeten namelijk goed grip hebben op het gladde wegdek. Met een paar winterbanden komt u de besneeuwde bergen wel door. Daarnaast is het vaak verplicht om in het buitenland een groene kaart, een (Europees) schadeformulier en uw kentekenbewijs en rijbewijs bij u te hebben. 

Om uzelf klaar te maken voor de lange autorit, kiest u vooral voor comfortabele kleding. U zit namelijk wel een paar uur in de auto. Een comfortabele broek, lekkere trui en een goed paar compressie sokken kunnen al heel veel goeds doen tijdens zo’n lange zit!

We gaan er natuurlijk niet van uit dat er onderweg iets mis zal gaan, maar het kan geen kwaad om hier wel op voorbereid te zijn. Een gevarendriehoek, veiligheidsvesten en start- en sleepkabels horen hierbij tot de standaarduitrusting. Leg hier, als u naar de kou reist, ook een warm deken bij. U weet maar nooit hoe lang u stil kunt komen te staan. Daarnaast is het in veel landen verplicht om een alcoholtester, een EHBO-trommel, een reserve sleutel of -wiel en reservelampen bij u te hebben. 

Heeft u de checklist succesvol doorlopen? Dan is het tijd om in te stappen, te zwaaien naar het thuisfront en uw reis naar de bergen te beginnen. Veel plezier!