Categorie├źn

Service

Geen betaald parkeren in de VOP en Oostwijk

Geen betaald parkeren in de VOP en Oostwijk
Nieuws

Geen betaald parkeren in de VOP en Oostwijk

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 27-07-2021
  • Nieuws
Geen betaald parkeren in de VOP en Oostwijk
VLAARDINGEN – Voorlopig komt er geen betaald parkeren in de VOP en in de Oostwijk, op de plekken waar dat nu nog gratis is. De gemeente peilde met een enquête de mening van de inwoners van de wijken en een meerderheid was tegen. Vooraf was gesteld dat betaald parkeren alleen wordt ingevoerd als een meerderheid van de bewoners hier positief over is.

In de VOP zijn er iets meer dan 2300 enquêtes verspreid en in de Oostwijk waren dat er net iets meer dan 1200. Uiteindelijk werd fors minder dan de helft ervan ingevuld: respectievelijk 37% in de Oostwijk en 45% in de VOP.

In de VOP liet 51% van de deelnemers aan de enquête weten tegen het invoeren van betaald parkeren te zijn, 48% is voor en 1% heeft geen mening. In de Oostwijk is 73% tegen het invoeren van betaald parkeren, 26% is voor en 1% heeft geen mening.

De gemeente verwachtte dat wijkbewoners en mensen die in de wijk werken makkelijker hun auto kwijt kunnen op een parkeerplek in de buurt als er betaald parkeren wordt ingevoerd. Waar dat wel het geval is betalen wijkbewoners daar een behoorlijk bedrag voor; een eerste vergunning kost €58 per jaar en een tweede vergunning €190 per jaar.

Op www.vlaardingen.nl/betaaldparkeren  is de gehele uitslag van de enquête te zien.