Categorieën

Service

Geen flitsbezorgers in Vlaardingen

Geen flitsbezorgers in Vlaardingen
Politiek

Geen flitsbezorgers in Vlaardingen

  • Redactie
  • 27-05-2023
  • Politiek
Geen flitsbezorgers in Vlaardingen
VLAARDINGEN – Je boodschappen bezorgd binnen 10 tot 20 minuten nadat je ze besteld hebt? In Vlaardingen is dat voorlopig nog toekomstmuziek. Afgelopen week besprak de gemeenteraad een voorstel van het college om zogeheten ‘dark stores’ te verbieden zich binnen Vlaardingen te vestigen. Daarbij gaat het om flitsbezorgsupermarkten met magazijnen en zonder winkelfunctie. Volgens het college vestigen zich die op steeds meer plaatsen in Nederland en leidt dat vaak tot overlast en een inbreuk op het woon- en leefklimaat.

Flitsbezorging kwam snel op aan het begin van de coronaperiode, maar lijkt nu wel over het hoogtepunt heen; een eerder bekende speler op de markt als Gorillas werd al overgenomen door Getir, en de kleinste flitsbezorgservice Zapp stopte er al mee. In een tijd dat alles duurder wordt moeten er nou eenmaal keuzes gemaakt worden, en flitsbezorging is dan al gauw te duur en een onnodige luxe. Van de overgebleven flitsbezorgers is bekend dat ze vooral verlies draaien en hoe lang ze dat nog volhouden is onzeker.

Kortom, het college in Vlaardingen stelt een verbod in op iets wat waarschijnlijk toch al niet naar onze stad zou komen. Overigens kan toch afgeweken worden van het komende verbod; een dark store zou buiten de binnenstad of uit de buurt van buurtwinkelcentra kunnen komen. Op een industrieterrein bijvoorbeeld.