Categorieën

Service

Geen vieze kattenbak meer!

Geen vieze kattenbak meer!
Winkelen

Geen vieze kattenbak meer!

  • Ingezonden mededeling
  • 12-09-2022
  • Winkelen
Geen vieze kattenbak meer!

Het beste voer voor je kat

In Nederland vind je één kat per 7 inwoners. Al deze miljoenen (huis)dieren zijn voor velen een deel van het gezin. Er wordt wel eens gezegd dat honden een baasje hebben, maar katten personeel. En je doet het graag. Je zorgt goed voor je dier en geeft hem alles wat hij nodig heeft. Je vraagt je vast regelmatig af welk voer je voor je kat moet hebben. Want er is zoveel keuze, wat zijn dan de beste kattenbrokken? Als je kat niet afhankelijk is van een dieet, zoek je tussen de al die merken kattenvoer en bestudeer je zelfs de verpakking om te zien of het voer wel gezond is. Het is daarbij handig jezelf er ook in te betrekken, want jij bent degene die regelmatig de kattenbak verschoont. Want wat er bij je kat ingaat, moet er ook weer uit. En zie je zijn ontlasting niet, je ruikt het wel degelijk. Totdat je er praktisch geurenblind van wordt. Maar je visite niet, vergis je daar niet in! 

Zelfreinigende kattenbak

Zeker als de warme zomermaanden weer aanbreken en het buiten, en ook binnen, weer warm wordt. Afhankelijk van waar je de kattenbak hebt staan verspreidt er zich een penetrante geur door je huis. Je kunt er voor kiezen de hele dag met een schepje achter je kat aan te lopen als hij in de richting van z'n kattenbak loopt. De vraag is of je daar tijd voor (over) hebt. Een stuk gemakkelijker is het wanneer je kiest voor een zelfreinigende kattenbak. Geen gedoe meer met het scheppen van drollen. En of je nou kiest voor een volautomatische of semiautomatische zelfreinigende kattenbak, de voordelen tegenover een gewone bak zijn prettig.

- Jij bepaalt bijvoorbeeld wanneer de kattenbak zichzelf reinigt.
- De bak hoeft minder vaak geleegd te worden.
- Je hoeft maar weinig handelingen uit te voeren.

De uitwerpselen van de kat vallen in een aparte bak of zak, afgesloten van de eigenlijke kattenbak. In de zak zit een filter, zodat nare geuren zich niet kunnen verspreiden in je huis. Het enige wat je doet is de zak met uitwerpselen weggooien en het vervangen van kattengrit. Zo geef je bacteriën geen kans en hou je de boel hygiënisch. Prettig voor je kat, en voor jou. 

Kies het goede nat- of droogvoer

Het belangrijkste blijft de keuze van het voer. Welke types voer heb je dan allemaal? Behalve brokken kun je kiezen uit droogvoer en natvoer. Experimenteren met wat je kat lekker vindt en waar hij geen diarree of andere klachten van krijgt. Het beste natvoer is datgene wat het meeste lijkt op het oorspronkelijke voedsel van de kat: vogels, muizen en andere kleine dieren die in z'n geheel worden opgegeten. Wil je toch liever op zoek naar het beste droogvoer voor je huisdier, omdat het bijvoorbeeld beter is voor zijn gebit? Zorg er dan wel voor dat het dier naast deze voeding voldoende vocht binnenkrijgt. Een regelmatige check naar de samenstelling van ontlasting blijft een goede indicator als het gaat om de gezondheid van je kleine dondersteen.