Categorieën

Service

Gemeente pakt het Schoutplein aan (alweer)

Gemeente pakt het Schoutplein aan (alweer)
Nieuws

Gemeente pakt het Schoutplein aan (alweer)

  • Redactie
  • 05-10-2023
  • Nieuws
Gemeente pakt het Schoutplein aan (alweer)

De redelijk nieuwe bankjes op het Schoutplein worden vervangen door nog nieuwere

VLAARDINGEN - Het Schoutplein wordt vernieuwd. De gemeente gaat er de rechthoekige betonnen zitbanken vervangen door ovale betonnen bankjes, net als in de Kuipersstraat en de Fransenstraat. Ook het straatwerk wordt aangepakt voor meer veiligheid. De werkzaamheden duren tot half november, maar de winkels en weekmarkt blijven gewoon bereikbaar.

Voor wie dit bekend in de oren klinkt: de gemeente heeft vorig jaar november het Schoutplein ook al vernieuwd. De parkeervakken zijn er aangepakt met ertussenin licht verhoogde bakken, met planten erin. De bestrating is daar dus in november een jaar geleden op aangepast, waarbij een deel van de weekmarkt even moest uitwijken. Om het af te maken werden er ook nog eens betonnen bankjes geplaatst, met daarop planken delen als zitting. Het kost wat, maar dan heb je ook wat, toch?

Niet volgens de gemeente want in november worden de rechthoekige bankjes die er minder dan een jaar staan weggehaald en verplaatst naar winkelcentrum De Loper. Volgens wethouder Bart Bikkers komen ze daar beter tot hun recht. Op het Schoutplein komen nu dezelfde soort bankjes als in de Kuiperstraat; van die ovalen met zittingen rondom en (eventueel) plantenbakken. Het wordt er waarschijnlijk heerlijk vertoeven, op deze parkeerplaats.