Categorieën

Service

Genoeg is genoeg: ‘meer blauw op straat in Vlaardingen centrum!'

Genoeg is genoeg: ‘meer blauw op straat in Vlaardingen centrum!'
Nieuws

Genoeg is genoeg: ‘meer blauw op straat in Vlaardingen centrum!'

  • Redactie
  • 09-08-2023
  • Nieuws
Genoeg is genoeg: ‘meer blauw op straat in Vlaardingen centrum!'
VLAARDINGEN - Vlaardingen centrum ervaart overlast, sommige winkelpanden staan al jaren leeg, bezoekersaantallen nemen af en het soort bezoekers verandert. De winkeliers, bewoners en bezoekers ervaren overlast van junks, dealers, daklozen en winkeldieven en willen meer handhaving en politie op straat zien. Daarom is ondernemer Marnix Alderliesten, eigenaar en uitbater van Roosmarijn Bloembinders op het Veerplein, een petitie gestart. Het doel is om zoveel mogelijk steun te krijgen, onder de centrumbewoners, de bezoekers en vooral de politiek.

,,Wij constateren dat het beter kan met de veiligheid en het veiligheidsgevoel in het centrum’’, aldus de petitie. ,,De leegstand en het verdwijnen van bepaalde winkels trekken ander publiek. Er is minder blauw (handhaving en politie) op straat waardoor junks, dealers, daklozen, overlastgevers meer aanwezig zijn in het centrum. Bedreigingen, winkeldiefstal en overlast geven de winkeliers en het winkelend publiek een minder veilig gevoel’’

Duidelijke taal, en duidelijk is ook waarom gevraagd wordt: het verzoek is om meer opvang en activiteiten te organiseren voor daklozen die nu vaak doelloos door de stad lopen. Om de handhaving zo te reorganiseren dat deze zichtbaar aanwezig zijn in het centrum van Vlaardingen. Ook is belangrijk om actief in gesprek te gaan en blijven met de politie en deze problemen te delen. En tenslotte wordt er dringend gevraagd om meer blauw op straat. Of dat een blauw politie-uniform moet zijn, een uniform van Toezicht & Handhaving of een combinatie van beiden, is niet helemaal duidelijk. Maar de nood is hoog, zo klinkt het door.

Als u mee wilt doen dan kunt u het nog even nalezen, en tekenen op deze plek:

https://petities.nl/petitions/breng-meer-blauw-op-straat-in-vlaardingen-centrum?locale=nl 

U kunt tekenen tot 7 november. Een strategische keuze, want rond die datum vindt de bespreking van de Begroting van de gemeente Vlaardingen plaats.