Categorie├źn

Service

Gloria Toonkunst 'doet' de Johannes Passion

Gloria Toonkunst 'doet' de Johannes Passion
Uit

Gloria Toonkunst 'doet' de Johannes Passion

  • Redactie
  • 26-02-2018
  • Uit
Gloria Toonkunst 'doet' de Johannes Passion
VLAARDINGEN - Op zaterdag 10 maart voert Gloria Toonkunst de Johannes Passion van Johannes Sebastiaan Bach om 20.00 uur in de Grote Kerk te Vlaardingen. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur.

Gloria Toonkunst Vlaardingen, het toonkunstkoor dat dit jaar haar 100-jarig bestaan viert en gevestigd is in de stad Vlaardingen, de stad die dit jaar 1000 jaar bestaat, is er trots op dat het sinds jaar en dag met haar concerten een bijdrage mag leveren aan het rijke culturele leven van deze stad. Het koor heeft al vele oratorium- en koorwerken uitgevoerd in binnen- en buitenland.
 

Johannes Passion

Met financiering door de Stichting vrienden van de Johannes Passion voert Gloria Toonkunst traditiegetrouw tweejaarlijks de Johannes Passion van J.S. Bach uit met koor, orkest en solisten in de Grote Kerk van Vlaardingen. U kunt genieten van dit ontroerende meesterwerk waarin Bach zijn hart en ziel heeft gelegd met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen. Onder leiding van dirigent Bas van Houte streeft het koor van bijna  100 zangers samen met het begeleidingsorkest en de solisten naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en geloofwaardige vertolking van deze ontroerende muziek.

 

De medewerkenden zijn:

Mariët Kaasschieter - Sopraan
Annette Vermeulen - Alt
Adrian Fernandus - Tenor
Aart Mateboer - Tenor
Ronald Dijkstra - Bas
Johannes Vermeer -Bas

Arjen Leistra - Organist
Accompagnato  - Begeleidingsorkest

Bas van Houte - Dirigent

   

Entree: € 22
Studenten / scholieren met studentenpas € 11

Informatie en kaarten reserveren: [email protected]