Categorieën

Service

Goed nieuws: Nationale Hypotheek Garantie omhoog!

Goed nieuws: Nationale Hypotheek Garantie omhoog!
Wonen

Goed nieuws: Nationale Hypotheek Garantie omhoog!

  • Ingezonden mededeling
  • 26-10-2023
  • Wonen
Goed nieuws: Nationale Hypotheek Garantie omhoog!

VLAARDINGEN - Goed nieuws voor huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) willen afsluiten. De grens gaat op 1 januari 2024 omhoog. Daardoor kun je, mét garantie, tot maximaal € 435.000 lenen.

Het grote voordeel van een NHG-hypotheek is dat die een financieel vangnet biedt als je je huis gedwongen met verlies moet verkopen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je werkloos of arbeidsongeschikt wordt, of als gevolg van een scheiding.

Lagere rente

Bovendien betaal je over een NHG-hypotheek minder rente. Dat komt omdat de bank, vanwege die garantie, meer zekerheid heeft. Het verschil kan oplopen tot 0,5%. En omdat je daardoor lagere maandlasten hebt, kun je misschien ook iets meer lenen.

Je moet wel eenmalige kosten betalen als je een hypotheek met NHG afsluit. Die kosten zijn 0,6% van je totale hypotheeklening. Maar omdat je een lagere rente betaalt, heb je deze eenmalige kosten snel terugverdiend.

Alles over hypotheken

Heb je vragen over dit bericht of over hypotheken in het algemeen? Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen of wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing? Neem dan contact op met Fundament Advies, een vrijblijvende afspraak met een van de financieel adviseurs is makkelijk te maken via 010-4608900.

Meer info? www.fundament-advies.nl.


Fundament Advies

Korte Hoogstraat 8a, Vlaardingen

Meer over Fundament Advies →