Categorieën

Service

Gratis laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen

Gratis laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen
Nieuws

Gratis laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen

  • Redactie
  • 13-01-2022
  • Nieuws
Gratis laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen
VLAARDINGEN - Vlaardingers kunnen nu meteen starten met hun goede voornemens! Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen volwassen Vlaardingers vanaf januari 2022 gratis kennis maken met laagdrempelig Vlaardings sport- en beweegaanbod. Het programma is bedoeld voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, na lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/ of mentale klachten. In 2022 en 2023 wordt er vier keer per jaar een kennismakingstraject aangeboden.

Deelnemers maken in een periode van acht weken in een vaste groep met gelijkgestemden kennis met laagdrempelig beweegaanbod bij verschillende sport-en beweegaanbieders. Het gaat om wandelen bij AV Fortuna, Fithockey bij VMHC Pollux, golf bij GV Schinkelshoek, tennis bij VLTC, Samen Buiten Bewegen via Argos Zorggroep en begeleid sporten bij Fysiotherapie HOOG LEDE of Fernhout Fysiotherapie. Plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen staat voorop! Bij elke activiteit is er een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) aanwezig om de deelnemers en aanbieders te ondersteunen. De buurtsportcoach zal deelnemers na afloop ook begeleiden bij het maken van een keuze voor een activiteit of bij het vinden van een andere activiteit als blijkt dat de bezochte activiteiten niet passend zijn.

Structureel bewegen voor iedereen!

Alle Vlaardingers moeten kunnen sporten of bewegen! Er is veel behoefte aan laagdrempelig sport- en beweegaanbod, maar voor veel mensen is de stap daarnaartoe te groot; men weet vaak niet welke activiteit past of de activiteit is niet laagdrempelig genoeg. Vanuit een samenwerking tussen ViB en verschillende gecombineerde leefstijlinterventie aanbieders is het initiatief voor een kennismakingstraject met laagdrempelig sport- en beweegaanbod ontstaan. Op die manier worden deelnemers verbonden aan bestaande sport- en beweegaanbieders waar ze structureel kunnen gaan sporten of bewegen. Dit is belangrijk, want bewegen is gezond, je voelt je er fitter door en het zorgt voor sociale contacten en plezier!

Meer informatie en aanmelden

Deelname is gratis! De planning (dag, tijd en locatie) is te vinden op www.stichtingvib.nl/laagdrempelig. Indien de coronamaatregelen het niet toelaten zal de startdatum van een traject naar achter geschoven worden. Aanmelden voor het 1e traject kan tot en met vrijdag 21 januari 2022. Indien u liever later in het jaar wilt deelnemen aan het kennismakingstraject dan kunt u dat ook via het aanmeldformulier aangeven. U wordt dan via de mail op de hoogte gehouden.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucia van der Laarse, buurtsportcoach Zorg van ViB door een mail te sturen naar: [email protected]