Categorie├źn

Service

Grensoverschrijdend: Challenge Day weer terug op de Jozefmavo!

Grensoverschrijdend: Challenge Day weer terug op de Jozefmavo!
Onderwijs

Grensoverschrijdend: Challenge Day weer terug op de Jozefmavo!

  • Redactie
  • 22-08-2022
  • Onderwijs
Grensoverschrijdend: Challenge Day weer terug op de Jozefmavo!

De start van de allereerste Challenge Day op de St.-Jozefmavo

VLAARDINGEN - Sinds 2013 organiseert de St.-Jozefmavo Challenge Day. Een tweede lustrum is al bijna bereikt. De Jozefmavo is dan ook een school met het Challenge Day keurmerk. Drie dagen vol plezier, emoties, lachen en stiltes...In september 2022 vindt het weer plaats op deze school en er worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen.
 

Wat is Challenge Day?

Challenge Day is een dagprogramma waarin spel, beweging en dans afgewisseld wordt met serieuze gesprekken om muren tussen groepjes leerlingen af te breken. Tijdens deze dag wordt gestreefd naar het vergroten van het zelfvertrouwen bij leerlingen, de negatieve groepsdruk om te zetten in positieve steun, respect te stimuleren en vooroordelen en pesten tegen te gaan. Centraal staat de opmerking: ‘als je me echt zou kennen, zou je weten dat...’ De KRO heeft in het verleden het vergelijkbare programma ‘Over de Streep’ uitgezonden.

De organisatie Challenge Day Nederland is echter eerder gestopt. Vanwege alle covidperikelen  zijn er helaas te weinig leiders om aan de vraag te beantwoorden. Omdat de St.-Jozefmavo al 10 jaar goede banden heeft met de organisatie komen ze toch voor 3 dagen terug op de school aan de Willem de Zwijgerlaan, en dat is natuurlijk goed nieuws!.

Op 28, 29 en 30 september komen de leaders die hier al jaren kind aan huis zijn nog een keer langs. Dick,  Anuschka en Vincent zullen de 3e-klassers een dag lang trainen om zichzelf beter te leren kennen en de vraag te beantwoorden: “Als je me echt zou kennen, zou je weten dat………”        

Een happening om ook als vrijwilliger mee te maken, jongeren van 14/15 jaar te leren kennen, naast andere vrijwilligers en mogelijk ook jezelf.

Help mee als vrijwilliger!

Jan van der Kolk, docent en teamleider op de St.-Jozefmavo doet een oproep: ,,Voor de begeleiding van de “Family-groups” hebben we iedere dag zo’n 25 begeleiders nodig. Dus wil je één of meerdere dagen meedoen, geef je dan op. Doe mee en meld je aan voor een dag vol plezier, rennen, spelen, lachen en soms een traan……! Wil je meer info over deze dag, kijk dan eens op Youtube:  Challengeday en/of “Over de Streep”.’’

Je kunt contact opnemen met de school en Jan van der Kolk door een mailtje te sturen aan [email protected] 

De Jozefmavo is ook te bereiken via telefoonnummer 010-4744166

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →