Categorieën

Service

GroenLinks bezorgd om welzijn vogels in Vlaardingen

GroenLinks bezorgd om welzijn vogels in Vlaardingen
Politiek

GroenLinks bezorgd om welzijn vogels in Vlaardingen

  • Redactie
  • 25-05-2023
  • Politiek
GroenLinks bezorgd om welzijn vogels in Vlaardingen
VLAARDINGEN - 'Stop het gebruik van vogels bij wijze van entertainment'! Dat is de oproep die GroenLinks Vlaardingen doet aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Bij één van de evenementen van 750 jaar Vlaardingen werd als entertainment gebruikgemaakt van ganzen'', stelt GroenLinks-raadslid Esther van Wieringen. ,,Dat zag er voor de ganzen stressvol uit.'' Van Wieringen wil van het stadsbestuur weten of de veiligheid en het welzijn van deze ganzen op het evenement wel was gewaarborgd.

,,Vogels zijn dieren en hebben bewustzijn en gevoel en zijn niet slechts een 'ding' dat ingezet kan worden in het belang van entertainment van de mens'', aldus Van Wieringen. ,,Mogelijk ondervinden meer vogels die worden gebruikt voor entertainment in Vlaardingen negatieve effecten op hun welzijn zoals sierduiven.'' Zij wil van burgemeester en wethouders weten of zij ook vinden dat het inzetten van vogels ter vermaak van mensen de intrinsieke waarden en het welzijn van die vogels aantast. ,,Wat vind het college bijvoorbeeld van het inzetten van sierduiven tijdens huwelijksplechtigheden?''

De fractie van GroenLinks vraagt het college het beleid aan te passen en het 'gebruik' van vogels tijdens evenementen te verbieden. ,,Dit om het leed voor de sierduiven, andere vogels en ganzen in de toekomst te voorkomen.'' Deze vraag ligt nu dus op het bordje van de wethouder met dierenwelzijn in de portefeuille. Laat dat nou net wethouder Lianne van Kalken zijn van... GroenLinks.