Categorieën

Service

Hef België op!!!

Hef België op!!!
Nieuws

Hef België op!!!

  • Dick van der Pijl
  • 16-07-2023
  • Nieuws
Hef België op!!!
VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Onlangs ben ik voor een paar dagen naar Nederland geweest en natuurlijk even Vlaardingen aangedaan. De haring was verrukkulluk. Altijd de moeite waard. De heenreis was makkelijk. Het vliegtuig bracht me van Bergerac naar Rotterdam-Den Haag airport. Nog geen anderhalf uur vliegen. De terugreis was wat gecompliceerder. Ik dacht er slim aan te doen eens met de bus, Blablabus van Amsterdam naar Parijs te nemen. Vervolgens van Parijs de trein naar Limoges.

Het liep allemaal wat anders dan voorzien. De bus vertrok om tien uur in de ochtend naar Parijs waar ik om zes uur in de middag aan zou moeten komen ware het niet dat het verkeer in België een regelrechte ramp was. Allereerst stond het helemaal vast rond Antwerpen. Daarna hetzelfde laken een pak rond Gent. Toen we bij Lille waren aangekomen, begreep ik van de chauffeur dat we zeker niet voor acht uur in de avond in Parijs zouden zijn en ik dus mijn trein, de laatste trein naar Limoges zou missen.

Toen ben ik maar in Lille bij het station uitgestapt en de TGV genomen naar Parijs. In Parijs moet je dan de metro nemen van het Gare du Nord naar het station Austerlitz. Ook daar ging het mis. Om de een of andere duistere reden lukte het niet snel genoeg om door een tourniquet te komen bij de metro en kwam ik net te laat voor de laatste trein naar Limoges. Ik kon nog wel een trein nemen naar Orleans waar iemand mij op zou kunnen pikken via Blablacar die me naar Limoges kon brengen. Om half twaalf in de avond kwam die man me gelukkig oppikken. Daarna nog drie uur rijden voor we bij Limoges aankwamen. Ik had mijn vriend gewaarschuwd en hij zou me rond drie uur in de nacht ophalen bij een afgesproken plek.

Daar ging het weer mis want de afslag bij Limoges was afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Uiteindelijk heeft de Blablacar mij bij een inmiddels gesloten Burger King afgezet. Gelukkig heb ik mijn vriend kunnen waarschuwen en moest hij op zoek naar de plek. Ook hij werd omgeleid in verband met weer andere wegwerkzaamheden. Het was bijna half vier in de nacht toen hij mij gevonden heeft en tegen vier uur was ik thuis.

Ik ben dus meer dan achttien uur onderweg geweest ; twee keer zo lang als ik gewoon zelf met de auto de afstand van Amsterdam naar Limoges had afgelegd. In België is het dus helemaal mis gegaan door de opstoppingen en files. Wat jammer dat Nederland niet aan Frankrijk grenst. Ik zou België absoluut niet missen.

Dick van der Pijl