Categorie├źn

Service

Help je medemens de kou door!

Help je medemens de kou door!
Nieuws

Help je medemens de kou door!

  • Johanneke Verkade-Baars
  • 24-12-2021
  • Nieuws
Help je medemens de kou door!
VLAARDINGEN - Het is één van de koudste ochtenden in de donkere dagen voor kerst. Op een bankje bij het winkelcentrum aan de Dirk de Derdelaan in de Westwijk ligt een pakje met handschoenen en een sjaal in doorzichtig plastic. Er zit een briefje op: “Ik ben niet kwijtgeraakt. Neem mij gerust mee als je het koud hebt want ik ben hier om je warmte te geven”.

Wat is dit voor mysterieus pakje? Het is een initiatief van Natasja van Alphen uit Tilburg en wordt inmiddels in ruim 56 gemeentes in Nederland en België gesteund, waaronder nu ook in Vlaardingen.

Veel mensen hebben nog wel ergens een sjaal, muts, stel handschoenen of warme trui liggen die niet worden gebruikt. Natasja kwam op het idee om deze spullen door de stad te verspreiden voor mensen die het nodig hebben, zoals daklozen of mensen die geen geld hebben voor warme kleding. Helaas zijn er ook in Vlaardingen genoeg mensen die deze spullen kunnen gebruiken. Zij kunnen dan op een laagdrempelige manier hulp krijgen.

En gelukkig zijn er vast ook heel veel mensen die spullen over hebben. Je kunt de spullen inpakken in doorzichtig folie met een briefje erop en dan neerleggen op een plek waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld bij een winkelcentrum, metrostation of park.  

Wanneer je op de Facebook of Instagram pagina van ‘Help een medemens de kou door’ laat weten dat je een pakje hebt neergelegd, houdt Natasja bij in hoeveel gemeenten er pakjes liggen, maar dat hoeft niet. Het doel is uiteindelijk dat niemand het koud hoeft te hebben deze winter. Kijk na een tijdje wel even of het pakje weg is: het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zwerfafval wordt.  

En het pakje op het bankje in de Westwijk? De volgende ochtend lag het er niet meer dus hopelijk is weer één medemens meer de kou door geholpen.  

Meer info vind je hier!