Categorieën

Service

Hoe je een lening kan krijgen voor je e-commerce business

Hoe je een lening kan krijgen voor je e-commerce business
Nieuws

Hoe je een lening kan krijgen voor je e-commerce business

  • Ingezonden mededeling
  • 09-05-2023
  • Nieuws
Hoe je een lening kan krijgen voor je e-commerce business
VLAARDINGEN - Is jouw bedrijf actief in de e-commerce? Dan ontkom je er niet aan om zo nu en dan te investeren. Omdat de concurrentie in deze branche bijzonder groot is, word je mogelijk voorbijgestreefd als je niet in je bedrijf investeert. Als je momenteel onvoldoende financiële middelen hebt, denk je misschien dat je niet kunt investeren. In dat geval biedt een lening uitkomst. Als e-commercebedrijf kan het alleen lastig zijn om een lening aan te vragen, maar het is niet onmogelijk. In deze tekst lees je hoe je een lening kunt krijgen voor je e-commerce business.

Vraag een zakelijke lening of zakelijk krediet aan

Als je op zoek bent naar een financiering om in je bedrijf te investeren, denk je misschien al snel aan een zakelijke lening. Wil je het magazijn van je e-commercebedrijf uitbreiden of een grotere voorraad aanleggen? Dan kun je een zakelijke lening aanvragen. Doordat het geld in één keer op je zakelijke rekening gestort wordt, kun je er direct de gewenste investering mee doen.

Duurt het vaak lang voordat klanten hun factuur betalen? Dan kun je mogelijk niet investeren op momenten dat je dit graag wilt. In dat geval kun je voor zakelijk krediet kiezen. Je krijgt dan toegang tot een speciale rekening waar de geldverstrekker het bedrag op stort. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet.

Een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen kan alleen als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je bijvoorbeeld een minimale omzet van 50.000 euro, een positief eigen vermogen en een positief resultaat (winst) hebben. Daarnaast kom je alleen in aanmerking als jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of bv is en deze minimaal 15 maanden ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. 

Wanneer je je oog hebt laten vallen op een nieuw bedrijfspand, denk je misschien dat je hiervoor ook het beste een zakelijke lening kunt aanvragen. Dit kan, maar het is aan te raden om hier een bedrijfshypotheek voor af te sluiten. De looptijd hiervan bedraagt tien jaar, in plaats van maximaal twintig jaar bij een zakelijke lening.

Kies voor een borgstellingskrediet MKB

Wil je investeren in je e-commerce business, maar voldoe je niet aan de voorwaarden van een zakelijke lening of zakelijk krediet? Richt je dan eens tot borgstellingskrediet mkb (bmkb). In principe is dit ook een zakelijke lening, maar hij zit wel iets anders in elkaar. De overheid staat namelijk garant voor een groot deel van het bedrag dat je leent. Ben je eigenaar van een gezond mkb-bedrijf? Dan kun je dankzij deze regeling toch in aanmerking komen voor een zakelijke lening.

Bij een zakelijke lening met borgstellingskrediet ontvang je het bedrag in één keer of in delen. In overleg met de geldverstrekkers spreek je een looptijd af van minimaal een en maximaal twaalf jaar. Je betaalt iedere maand of ieder kwartaal een vast deel van de lening terug, waardoor de lening aan het einde van de looptijd volledig is afgelost. Let op: ook bij een zakelijke lening met borgstellingskrediet betaal je rente over het openstaande bedrag.

Bedrijfsmiddelen nodig? Overweeg zakelijke lease

Steeds meer e-commercebedrijven investeren in verduurzaming. Zo zien we steeds vaker dat er zonnepanelen op het bedrijfspand komen te liggen. Wil je dit ook, maar kun je geen lening krijgen om de aanschaf van zonnepanelen te financieren? Kijk dan eens of zonnepanelen leasen tot de mogelijkheden behoort. Het grote voordeel van leasen is dat je geen grote investeringen hoeft te doen. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand voor zakelijke lease. Bovendien zijn er geen jaarcijfers of extra zekerheden nodig, iets wat bij bijvoorbeeld een zakelijke lening wel het geval is.