Categorieën

Service

Hoe komt deze schone dame hier terecht?

Hoe komt deze schone dame hier terecht?
Nieuws

Hoe komt deze schone dame hier terecht?

  • Redactie
  • 19-04-2023
  • Nieuws
Hoe komt deze schone dame hier terecht?
VLAARDINGEN - Ze dook onlangs op in een tuin aan de Molensingel in Tuindorp (Schiedam). En ze had het er dusdanig naar haar zin, dat ze bleef. Maar de bewoners konden toch niet voor deze mooie dame zorgen en brachten haar naar het opvangcentrum van de Dierenbescherming in Vlaardingen.

Daar bleek dat de poes wel een chip had, maar niet geregistreerd stond. ,,Dat komt helaas best vaak voor'', stelt een woordvoerster van de Dierenbescherming. Wel werd achterhaald dat de jongedame gechipt was in Ezinge. Ezinge? Ja, we moesten het ook opzoeken, maar dat blijkt een dorp van een paar honderd inwoners, in het noorden van Groningen.

Da's toch mooi zo'n 250 kilometer van hier. De grote vraag is dus: hoe is het dier hier terecht gekomen. Zou ze echt de afstand te voet hebben afgelegd? Of heeft haar eigenaar haar ergens in onze regio aan de kant van de weg gezet? Misschien is poes verkocht?

Het blijft gissen. De Dierenbescherming ziet het als haar taak om de eigenaar te achterhalen. Een dierenasiel moet een gevonden dier veertien dagen 'bewaren'. Als de eigenaar zich dan niet heeft gemeld, wordt het dier eigendom van het asiel en mag een nieuw 'baasje' gevonden worden.

Wie denkt het raadsel te kunnen ontrafelen kan natuurlijk contact opnemen met het asiel via [email protected].