Categorieën

Service

Hoe ziet de cryptomarkt eruit in 2023?

Hoe ziet de cryptomarkt eruit in 2023?
Nieuws

Hoe ziet de cryptomarkt eruit in 2023?

  • Ingezonden mededeling
  • 01-12-2022
  • Nieuws
Hoe ziet de cryptomarkt eruit in 2023?
Het afgelopen jaar was niet het beste voor de cryptomarkt. In plaats van crypto hebben we het op dit moment over hoge energierekeningen en oorlog in Oekraïne. De interesse in crypto lijkt even in de ijskast te zijn gezet bij velen. Toch kan 2023 een heel interessant jaar worden voor de cryptomarkt. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Het kaf wordt gescheiden van het koren

Dat de cryptomarkt is ingestort is niet alleen maar slecht nieuws. De totale omvang van de markt daalde weliswaar van $3 triljoen naar $1 triljoen, maar er is ook opluchting bij startups en ontwikkelaars in het ecosysteem. Er komt weer rust en ruimte om te bouwen aan oplossingen voor de lange termijn. Onzinprojecten vallen één voor één om en verdwijnen uit de markt en de speculanten die zich op de korte termijn richten zijn nergens meer te bekennen.

Wat gebeurde er het afgelopen jaar?

Ongeveer een jaar geleden stond de prijs van bitcoin op een recordhoogte. Hield je het Ripple nieuws en het Ethereum nieuws in de gaten dan zag je dat ook deze koersen omhoog schoten. Niet alleen de prijzen van crypto’s stegen naar flinke hoogtes, dit gebeurde ook met NFT’s. Dit werd veroorzaakt doordat bedrijven en beroemdheden met NFT’s aan de slag gingen.

FTX crash

FTX exchange werd in 2019 opgericht door Sam Bankman-Fried. Het doel was om een gebruiksvriendelijk handelsplatform in te richten dat geschikt zou zijn voor zowel beginnende als ervaren handelaren. FTX leek een groot succes toen Binance een groot aandeel nam en investeerde in het FTT token. Binance stond op het punt FTX over te nemen toen er allerlei misstanden aan het licht kwamen door een onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de overname. Hierdoor ontstond er paniek wat uitliep op een bankrun. Steeds meer mensen haalden hun geld weg bij FTX. Begin november ging het bedrijf failliet.

Voorlopig nog een bear market

Inmiddels hebben we al een wat langere tijd te maken met een bear markt en de hoop is nog steeds dat er een bepaalde gebeurtenis gaat zorgen voor een nieuwe explosieve stijging. De kans is groot dat deze impasse nog wel een tijdje zo blijft. De wereldeconomie heeft te kampen met inflatie, een oorlog en hoge energieprijzen. De centrale banken verhogen in een rap tempo de rente, wat zorgt voor nog meer onrust op de financiële markten.

Herhalende patronen

Toch herhalen bepaalde patronen zich. De afgelopen 7 jaar heb je steeds hetzelfde patroon kunnen zien van een opgaande markt. De positieve trend begint vaak met belangrijk nieuws dat vertrouwen wekt bij investeerders, die weer gaan investeren in crypto. De prijs gaat dan snel omhoog, wat weer wordt opgepikt door andere investeerders, de pers en consumenten. De vraag wordt dan steeds groter en doen de prijzen stijgen. Daarnaast biedt het komend jaar volop kansen voor veelbelovende projecten om te laten zien wat ze in huis hebben. Het kaf wordt steeds meer gescheiden van het koren en dat betekent meer duurzame projecten waar de wereld op lange termijn echt iets aan heeft.